• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Umut Kervanından Midyat’taki depremzedelere Ramazan öncesi gıda yardımı
17 Mart 2023 Cuma 08:10

Umut Kervanından Midyat’taki depremzedelere Ramazan öncesi gıda yardımı

Umut Kervanının depremzedelere yönelik yardım çalışmaları kapsamında depremden etkilenen ve Mardin Midyat’ta ikamet eden depremzedelere Ramazan öncesi acil ihtiyaç ve gıda malzemeleri ulaştırıldı.
Umut Kervanının depremzedelere yönelik yardım çalışmaları kapsamında depremden etkilenen ve Mardin Midyat’ta ikamet eden depremzedelere Ramazan öncesi acil ihtiyaç ve gıda malzemeleri ulaştırıldı.
 
Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR gibi paydaş yardım kuruluşlarının 6 Şubat’ta yaşanan iki yıkıcı depremin ardından afetzedelere yönelik yardım çalışmaları aralıksız sürüyor.  
 
Hem deprem bölgelerinde hem de gittikleri yerlerde depremzedelere yardım ulaştıran Umut Kervanı, Midyat Temsilciliği aracılığıyla bir nebze de olsa afetzedelerin yaralarını sarmak için çeşitli yardımlarda bulunuyor.  
 
Midyat’ta bulunan 6 bin civarındaki depremzedelerin yaralarını sarmak adına bir kısmına yardım ulaştırıldı. 
 
Umut Kervanı Midyat aracılığıyla hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan gıda kolileri Ramazan öncesi 30 afetzede aileye ulaştırıldı. 
 
Depremlerin yaşandığı günden itibaren sahada olduklarını belirten Umut Kervanı Midyat Yardım Gönüllüsü Mehmet Şerif Ece, yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 
 
"Ramazan öncesi 30 depremzede aileye 20 bin TL tutarında gıda kolisi ulaştırdık"
 
Ece, “Umut Kervanı Midyat olarak paydaş yardım kuruluşlarımız Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR vesilesiyle depremin yaşandığı günden itibaren deprem bölgelerine bir tır barınma ve gıda dışında soba ve odun yardımında bulunduk. Şu ana kadar 500’e yakın odun sobası ve 100 ton kadar odun depremzede kardeşlerimizin ısınması için bölgeye ve Suriye’ye gönderdik. En son olarak Midyat’taki 30 depremzede aileye Ramazan öncesi gıda kolisi ulaştırdık. Onun dışında deprem bölgesinden bizim ilçemize gelen depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyoruz, onların ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Kime elektrik soba lazımsa soba veriyoruz, kime gıda lazımsa gıda veriyoruz, kime elbise lazımsa elbise veriyoruz ve kime yatak yorgan yastık gibi ne lazımsa onları vermeye çalışıyoruz. Hatta bazılarına da kiralık ev tutmaya çalışıyoruz. Bu şekilde depremzede halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar verdiğimiz yardımların dışında en son olarak 20 bin TL tutarında gıda kolileri hazırladık ve bunu düzenli bir şekilde deprem bölgesinden gelen 30 aileye, onların adreslerine teslim ettik.” dedi  
 
"Yardımlarımız sürecek"
 
Umut Kervanı Midyat olarak yardımlarının süreceğini belirten Ece, “Bundan sonra da bu deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza onların ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Genellikle battaniye, soba, mutfak eşyaları ve gıdaya ihtiyaçları vardır. Biz de bunu elimizden geldiği kadarıyla hayırseverlerden topladığımız bu malzemeleri onlara teslim etmeye çalışıyoruz. Halkımızın büyük bir katkısı vardır, Allah razı olsun. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bizim halkımız gerçekten çok yardımseverdir. Bu depremde de onların yardımseverliğini gözlerimizle gördük. Bu yaptığımız yardımları da bu hayırseverlerimizin katkısıyla yapmaya çalışıyoruz Onlar, bize destek verdikçe biz de depremzedelere, ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere yardım etmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA