• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Umudunu piyangoya değil Allah’a bağla projesi yüzlerce çocuğa kışlık bot oldu
07 Ocak 2021 Perşembe 10:45

"Umudunu piyangoya değil Allah’a bağla" projesi yüzlerce çocuğa kışlık bot oldu

Şırnak’ta bir araya gelen gönüllüler, hayata geçirdiği "Umudunu piyangoya değil, Allah’a bağla" projesiyle 450 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık bot hediye etti.
Yılbaşından önce oynatılan piyango kumarının zararına  dikkat çekmek ve ihtiyaç sahibi köy çocuklarını sevindirmek için bir araya gelen Şırnaklı gençler, "Umudunu piyangoya değil, Allah’a bağla" projesini başlattılar.
 
Sosyal medya üzerinde başlatılan projeye kısa süre içerisinde hayırseverlerin bağışlarıyla 450 adet kışlık bot toplanıldı.
 
Kış mevsiminin çetin geçtiği Uludere ilçesinin Uzungeçit beldesine giden gönüllüler, önceden tespit ettikleri çocuklara botlarını evlerinde hediye etti. Sevinçleri yüz ifadelerinde okunan çocuklar, hediye için hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür etti.
 
Müslümanların kültüründe yeri olmayan ve kumarı teşvik eden piyango bileti almak yerine çocukları sevindirmek için kampanyayı başlattıklarını belirten proje koordinatörü Mehmet Bilir, "Sosyal medyada yaptığımız duyuru ile duyarlı vatandaşlar sayesinde kısa sürede bağışlar toplanmaya başladı. Bugün itibariyle öncelik yetim olmak üzere 450 çocuğumuza hediyelerini ulaştırdık. Sloganımız, bilet alıp umudunu "Nimet Abla'ya" umudunu bağlama, tüm nimetlerin Rabbi olan Allah’a umudunu bağla, dedik." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 2622 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA