• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uluslararası İpekyolunun geçiş güzergahlarından Silopide trafik ışıkları yok!
09 Şubat 2021 Salı 10:23

Uluslararası İpekyolunun geçiş güzergahlarından Silopi'de trafik ışıkları yok!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde trafik ışıklarının olmaması can güvenliğini tehlikeye atarken yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle sıkıntı çeken ilçe halkı, yetkililerden bir an önce trafik ışıklarının kurulmasını istiyor.
Trafiğin güvenle akışını sağlamak, araçların ve yayaların yolu sırayla kullanmalarını düzenlemek amacıyla kurulan trafik ışıkları yaklaşık 139 bin nüfuslu Silopi caddelerinde yok!
 
Uluslararası tarihi İpekyolunun ilçe merkezinden geçmesi nedeniyle ağır tonajlı araçların geçtiği yolda trafik ışıklarının olamaması yaya ve sürücü güvenliğini tehlikeye atarken zaman-zaman kavşaklarda ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan kazalar meydana geliyor.
 
İLKHA'ya konuşan halk, yetkililere seslenerek can güvenliği için trafik ışığının kurulmasını istedi.
 
Ali Şeren
 
"Silopi yaylar ve sürücüler için bir kâbus haline geldi"
 
Trafik ışıklarının can güvenliği açısından mutlaka kurulmasını gerektiğini belirten Ali Şeren, "Trafik ışığının olmaması yaya ve sürücüler için sıkıntı oluyor. Yayalar karşıdan karşıya geçmek için araçların önünü kesmek zorunda kalıyor. Böylelikle Silopi yaylar ve sürücüler için bir kâbus haline geldi. Trafik ışığı olsa yaya ve sürücü için daha güvenli olur." dedi.
 
Mehmet Sait Aşkın
 
"Bir aracın bir insana çarpmaması için hiçbir neden yok"
 
Servis beklediği için bir saattir insanları izlediğini belirten Mehmet Sait Aşkın, izlenimini şöyle anlattı:
 
Bir saattir servis bekliyorum burada… insanları izliyorum. Bir aracın bir insana çarpmaması için hiçbir neden yok. İnsanlar birden yola atlıyor araçlar da durmuyor. Trafik ışığı olsa insanlar ışıklar yandığı için zamanında geçerdi.
 
Süheyla İslamoğlu
 
"Karşıdan karşıya geçmek istediğimizde araçlar durmuyor"
 
Öğrenci olduğunu ve karşıdan karşıya geçmek istediğinde araçların durmadığını ifade eden Süheyla İslamoğlu, "Trafik ışığının olmaması çok kötü, insanların hayatı tehlikeye atılıyor. Bir öğrenci olarak karşıdan karşıya geçtiğimde hiçbir araç durmuyor. Burada tüm insanların hayatı tehlikede. Tüm yetkililerin bu duruma el atıp trafik ışıklarını kurmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.
 
Hacı Gerin
 
"Trafik ışığı can güvenliği ve sağlıklı trafik akışı için şart"
 
Şehir merkezinin Habur Sınır Kapısına yakın olmasıyla trafikte zorluk çektiklerini dile getiren Hacı Gerin ise şöyle konuştu:
 
Yayaların geçişleri çok yoğun olduğu için bazen kuyruklar oluşuyor. Taksiciler olarak zorluk çektiğimiz için yolcularımıza kolaylıkla ulaşamıyoruz. Bazen acil hastamız oluyor, bu konuda ambulans görevi görüyoruz. Bu kalabalıktan dolayı da yetiştiremiyoruz. Silopi'de trafik ışığının olması şart.
 
İbrahim Tay
 
Trafik ışığının olmamasının düzensiz ulaşıma neden olduğunu söyleyen İbrahim Tay, "Trafik ışığı bu ilçeye farzdır. Yıllardan beri ilçemizde ışık yok, ölümle sonuçlanan kazalar meydana gelebiliyor." şeklinde konuştu.
 
İskan Tay
 
İskan Tay ise, şehir merkezinde trafik ışığı, Habur Lojmanlarında okulların olması nedeniyle üst geçidin kurulması talebinde bulundu.
 
Sipan Kızıl, Hazal Ürek, Kamuran Öztürk de yetkililere seslenerek trafik ışığının kurulmasının elzem olduğunu ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 1044 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA