• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Ulaştırma Bakanı Turhan’dan Gül, Davutoğlu ve Babacana tepki
30 Ağustos 2019 Cuma 10:06

​Ulaştırma Bakanı Turhan’dan Gül, Davutoğlu ve Babacan'a tepki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yeni parti kuracağı iddia edilen Gül, Davutoğlu ve Babacan'a tepki göstererek, "Ucuz menfaatler için yollara düşenlere aldanmayacağız." dedi.

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve beraberindeki heyet ile birlikte Mardin’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ilk olarak Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Turhan daha sonra Vali Mustafa Yaman, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile geldiği Midyat ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Şahin'i makamında ziyaret etti.

Buradaki temaslarının ardından Mardin Valiliği ziyaret eden Bakan Turhan, şehir hakkında Vali Mustafa Yaman’dan brifing aldı. 

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Turhan, burada yaptığı konuşmada, yeni parti iddialarıyla isimleri anılan Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a sert sözlerle yüklendi.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Turhan, "Tedbirli olmamız lazım, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Bizi çökertmeye, bizi ayrıştırmaya, bizi bölmeye ve parçalamaya çalışan güçlere karşı çok dikkatli olmamız lazım." dedi.

Bakan Turhan, şunları söyledi: "Bir takım nedenlerle içimizden ayrılan, farklı yollara sapan, ‘Bu partiden bir puan daha düşürebilir miyim?’ diye, bu lideri alaşağı etmek için milletin aklını çelip ‘nasıl ayrıştırabilir miyim?’ düşüncesinde olanlar, bu milletin ferasetiyle, basiretiyle hareket ederek bizim liderimizi iktidardan düşürme gayesinde olanlara aldanmayacaktır. Bizim milletimiz geçmişte bunun acısını, bunun ağır faturasını ödemiş ve günümüzde daha bilgili, daha şuurlu bir şekilde davasına sahip çıkacaktır. Bize düşen görev de bunları milletimize anlatmaktır. Eğer bu topraklarda bölüşüp ayrışarak çökersek, liderimizi iktidardan düşürsek ülkenin parçalanmasına kadar gider bu iş. Dünya mazlumlarının umudu haline gelen Türkiye ve onun başındaki lidere hepimiz sahip çıkmamız lazım. Ucuz menfaatler ve basit hesaplar için yollara düşmüş olanlara aldanmayacağız. Aldanırsak kaybederiz. Ben, milletimizin basireti, feraseti, cesareti ve metanetiyle bu badireyi de inşallah atlatacağız. Yolumuz ak, geleceğimiz aydınlık olsun."

Bakan Turhan ve beraberindeki heyet, daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldılar. 

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA