• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ukraynalılara sağlanan AB Geçici Koruma Yönergesinin geçerlilik süresi uzatıldı
29 Eylül 2023 Cuma 08:59

Ukraynalılara sağlanan AB Geçici Koruma Yönergesi'nin geçerlilik süresi uzatıldı

Avrupa Birliği (AB), savaştan kaçan Ukraynalılara geçici koruma sağlanmasını öngören AB Geçici Koruma Yönergesi'nin geçerlilik süresini bir yıl uzattı.
Avrupa Birliği (AB), savaştan kaçan Ukraynalılara geçici koruma sağlanmasını öngören AB Geçici Koruma Yönergesi'nin geçerlilik süresini bir yıl uzattı.
 
Konuya dair AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, AB içişleri bakanlarının, AB Komisyonu'nun Ukraynalılara sağlanan geçici korumanın süresini 4 Mart 2024'ten 3 Mart 2025'e kadar uzatılması yönündeki teklifini kabul ettiği belirtti.
 
AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, AB içerisinde 4 milyon civarı Ukraynalının bulunduğunu, AB-Ukrayna sınırında haftada yaklaşık 250 bin kişinin geçiş yaptığını ve bu rakamın her iki yön için de aynı olduğunu kaydetti.
 
Johansson, AB sınırları içerisinde geçici koruma altındaki yaklaşık 4 milyon Ukraynalının iş gücü ile ilgili olarak, "Üye ülkelerden aldığımız rakamlar, halihazırda özel sektörde çalışan en az 750 bin kişinin ve kamuda faaliyet gösteren yaklaşık 300-350 bin kişinin bulunduğunu gösteriyor. Aslında rakamların muhtemelen daha yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü her şey kaydedilmiyor. Pek çok üye ülkede, geçici korumadan yararlananların yarısından fazlası zaten iş gücü piyasasına entegre olmuş durumda. Dolayısıyla genel tablo iyi." dedi.
 
Ukrayna-Rusya Savaşı'ndan kaçanlar için, 2001'de çıkarılan AB Geçici Koruma Yönergesi'ni ilk kez yürürlüğe kurmuştu.
 
Yönerge ile Ukraynalılar, AB ülkelerinde oturma izni alabiliyor, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor, iş bulup çalışabiliyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA