• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ufka Yolculuk yeni bir yolculuğa hazırlanıyor.
26 Kasım 2019 Salı 17:07

"Ufka Yolculuk" yeni bir yolculuğa hazırlanıyor.

Türkiye'nin en geniş katılımlı yarışma organizasyonu "Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları"nın 8'incisi için hazırlıklar başladı. Her yıl gerçekleştirilen sınavlara bugüne kadar 2.8 milyonu aşkın kişi katıldı.
Siirt te, İlim yayma, Çevre, Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü'nün katkılarıyla düzenlenen Ufka Yolculuk yarışmaları, belirlenen özel temalar ve bu temaların izdüşümü olarak sınava hazırlık anlamında kitap okuma alışkanlığını yeniden gündeme getirmesiyle 7'den 70'e her yaştan insanın ilgisini çekmeye devam ediyor.
 
Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm bireylerin, bilgili, doğru, inançlı ve güzel ahlaklı olması ve bunları davranışlarına yansıtan ideal insanın yetişmesi amacıyla yola çıkan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, bu yıl yeni bir konu ve yeni bir vizyonla yarışmacılarıyla buluşacak.
 
8'inci Ufka Yolculuk yarışma konusu: Adap
 
Önceki yıllarda Kur'an-ı Kerim meali, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı, hadis-i şerif, ilmihal, Kur'an ve sünnet bütünlüğü, evrensel bir değer olan "Güzel Ahlak" gibi konularda gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl için seçilen teması ise "Adap".
 
Ufka Yolculuk Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Ufka Yolculuk yarışmaları ile milyonlarca insanın kitap okumasının yanı sıra katılımcılara doğru ve sahih kaynaklardaki bilgilerin aktarıldığı belirtilerek, "Bu yıl 8'incisini düzenleyeceğimiz yarışma sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine henüz genç yaşlarında, hepimizin ihtiyaç duyduğu ve bir ömür boyu zihinlerde kalması gereken adap ve adabın gerektirdiği değerleri kazandırmayı amaçlıyoruz." denildi.
 
"Kardeşliği, birlik ve beraberliği tesis etmek için önemli sorumluluklar taşımalıyız"
 
Ufka Yolculuk Organizasyonu ile toplumun her kesimine ulaşıldığı kaydedilen açıklamada, "Daha güzel bir gelecek için iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlaklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmeliyiz. Bu amaçla yaşadığımız çevrede 7'den 70'e herkes ile her zamankinden çok daha birlik ve beraberliğe muhtacız. Kardeşliği, birlik ve beraberliği tesis etmek için önemli sorumluluklar taşımalıyız. Sevgiyi artırmak, ayrılıkları ve çekişmeleri ortadan kaldırmak için üzerimize düşen görevlerden biri de güzel adap sahibi olmaktır." ifadelerine yer verildi.
 
Yarışmanın müracaatı 25 Kasım 2019'da başladı
 
Tüm illerdeki okullarda yapılacak olan yarışmanın müracaatları 25 Kasım 2019'da başladı. Yarışmaya başvuru yapanlar ilk olarak 29 Şubat 2020 tarihinde bulundukları yerden diledikleri şekilde online sınava katılacaklar. Online sınavda belirlenen sınav barajını geçen yarışmacılar, belirlenen sınav merkezlerinde sınava girmeye hak kazanacaklar. Yazılı sınav 29 Mart 2020 Pazar günü yapılacak. Merkezi ödül töreni ise 26 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.
 
"Yarışma 3 kategoride yapılacak"
 
Ufka Yolculuk-8, bu yıl 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek. İlkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, "Edep Diyarına Yolculuk"; ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, "Edep Mektebi" ve lise kategorisinde yarışmaya katılanlar ise "İletişim, Nezaket ve Adap" kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.
 
"Bize okumak yakışır"
 
Ufka yolculuk, son 7 yılda 81 il genelinde, 3 bin 339 sınav merkezinde ve toplamda 2 milyon 864 bin 657 kişiyle gerçekleştirildi.
 
Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler ufkayolculuk.com web sitesinde ve Ufka Yolculuk 'un sosyal medya hesaplarında yer alıyor. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 824 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA