• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin farklı illerinden gelen yöresel ürünler Mardinde tanıtılıyor
15 Mart 2024 Cuma 09:21

Türkiye'nin farklı illerinden gelen yöresel ürünler Mardin'de tanıtılıyor

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yöresel gıdalar, Ramazan ayının feyziyle Mardin halkına tanıtılıyor.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yöresel gıdalar, Ramazan ayının feyziyle Mardin halkına tanıtılıyor.
 
Ramazan ayında Mardin'e gelerek birbirinden farklı tatların sergilendiği ve satışının yapıldığı yöresel ürünler pazarı kurularak alışveriş noktasında canlanma sağlamaktadır.
 
Yöresel tanıtım organizasyonu yapan İbrahim Hılvan, ülkenin farklı şehirlerinden gelerek, hem Ramazan ayının feyzinden yararlanmak hem de Mardin halkına yöresel gıdaların tanıtımı için bu organizasyonu amaçladıklarını belirtti.
 
"Ramazan'ın bereketi alışverişe de yansımaktadır"
 
Hılvan, Ramazan ayının bereketiyle alışverişlerin yoğunlaştığına dikkat çekerek, "Mardin bölgesine farklı illerden esnaf arkadaşlarımızı getirdik. Ramazan-ı Şerif'in bereketiyle geldik. 7 bölgeden esnaf arkadaşlarımız mevcuttur. Afyon, Trabzon, Gümüşhane, Bursa, Balıkesir, Bitlis, Kastamonu yöresinden gelen esnaflarımız var. Tek amacımız Mardin'li hemşehrilerimize yöreleri tanıtmak, Ramazan'nın feyzinden yararlanmaktır. Ramazan'ın bereketine inanıyoruz bu minvalde alışverişe de yansımaktadır." ifadelerin aktardı.
 
"Bu sene bal verimliliği iyidir ancak fiyatı yüksek olduğundan fazla satamıyoruz"
 
Bitlis'ten bal tanıımı için gelen Mehmet Tahir Kocaağa, alım gücünün düşük olması hasebiyle alışverişin istenildiği düzeyde gitmediğini belirterek, "Bitlis Tatvan'dan gelip burada bal satışı yapıyorum. Bu sene bal verimliliği iyidir ancak fiyatı yüksek olduğundan fazla satamıyoruz. Gelen müşteriler parmağı batırıp fiyatını öğrenince de alacak gücü olmuyor. Malum Ramazan ayındayız. Ancak yine de pahalılıktan dolayı millet istedikleri yönde bir şey alamıyor. Bal işini 20 yıldır sürdürüyorum, bu yıl gibi kötü bir yıla şahit olmadım. Genede Ramazan bereketiyle geliyor. Allah herkesin yardımcısı olsun." dedi.
 
"Doğu'nun insanı sofra adabı zenginliğiyle meşhurdur"
 
Ramazan ayının feyziyle burada ilginin çok güzel olduğunu kaydeden Şeniz Çoşar, "Mardin'e yöresel ürünleri tanıtmaya İzmir'den katılıyorum. Afyon sucuğu, Bingöl kavurması, Kayseri pastırması her biri birbirinden doğal ürünlerimizi Mardin halkına tanıtıyoruz. Ayrıca Ramazan ayında da sofralarda en çok tercih edilen ürünlerdir. Ürünlerimizi direk imalattan tüketiciye ulaştırmaktayız. Bu konuda fiyatlarımız da uygundur. Ramazan ayının feyziyle burada ilgi çok güzel. Doğu'nun insanı sofra adabı zenginliğiyle meşhurdur. Halkın ilgisi çok güzel." ifadelerine yer verdi.
 
"Razmazan ayındayız, bereketli gidiyor ancak alım gücü bayağı zayıf"
 
Esnaf Furkan Şamer de satışların normalin altında seyrettiğini ifade ederk, "Diyarbakır'dan geliyorum. Burada zeytinyağı satışı yapıyorum. Satışlar fazla iyi gitmiyor. Satışların bu yönde olması insanlardan dolayıdır. Razmazan ayındayız, bereketli gidiyor ancak alım gücü bayağı zayıf." şeklinde kaydetti. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA