• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin çamaşırları Mardinde sergileniyor
22 Mayıs 2024 Çarşamba 09:00

Türkiye'nin çamaşırları Mardin'de sergileniyor

Grup Zoneproject’in ilk sergisi olan “Türkiye’nin Çamaşırları” Mardin Bienali’ne alternatif olarak düzenlenen sergilerinden biri olarak açıldı. Sergi 10 Haziran'a kadar Atölye FF’de ziyaret edilebilir.

Grup Zoneproject’in ilk sergisi olan “Türkiye’nin Çamaşırları” Mardin Bienali’ne alternatif olarak düzenlenen sergilerinden biri olarak açıldı. Artuklu’da bir sokakta gerçekleşen sergide çamaşır yıkama ve asma pratiği üzerinden eleştirel bakış açısı geliştirmeye çalışılıyor. Sergi 10 Haziran tarihine dek Atölye FF’de ziyaret edilebilir.

Grup Zoneproject'in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre; Çamaşır yıkama ve asma eylemi kültürel olarak bölgeden bölgeye değişim gösteriyor, bu durum çamaşır üzerinden kültürel bir okuma yapılmasını olanaklı kılıyor... Ayrıca kolektif, her daim kadının görevi olarak görülen gündelik ev işlerinin eşit paylaşım talebini de fotoğraf üretimi üzerinden tartışmaya açmayı hedefliyor. Mardin’de Doç. Handan Dayı Küratörlüğünde yürütülen projede, Çiğdem Erkin (Akdeniz Bölgesi), Hacer İlban (Doğu Anadolu Bölgesi), Nazile Yazıcılar (Ege Bölgesi), Hatice Seyfioğlu Çelik (Güneydoğu Anadolu Bölgesi), Nazile Bolat (İç Anadolu Bölgesi), Şafak Hacaloğlu (Karadeniz Bölgesi), Hatice Ayaksız (Marmara Bölgesi) toplamda 100 fotoğrafla yer alıyor. Ayrıca projeye danışmanlık yapan Sosyolog Nirvana Türkan Gebizli gruba kuramsal anlamda destek sağlıyor.

“Cebimdeki Taşlar” ismini taşıyan sokağa asılmış 7 adet tül elbise yerleştirmesi çalışmanın anlamını güçlendirmeyi hedefliyor. Zoneproject üyeleri, sergiyi kolektife ismini veren Türkiye’nin 7 bölgesinde sergileyerek konuyla ilgili farkındalığın artmasını da istiyor.

Grup Zoneproject, birliktelikleri tesadüfi yollarla kesişen, Temmuz 2022 tarihinden bu yana fotoğraf üretimi yapan Türkiye’nin 7 bölgesinden gönüllü olarak projeye katılan 7 kadın fotoğrafçıdan oluşuyor. Farklı coğrafyalarda yaşayan grup üyeleri, kadınların ortak sorunları üzerine düşünme ve üretme çabasında... Zoneproject, ürettikleri çalışmalar üzerinden, eşitlikçi bir dünya yaklaşımını savunurken, kolektif dayanışma kültürü geliştirmeyi de amaçlıyor.

1-011.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA