• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye, Irak ve Suriye sıfır noktasında Köy Yaşam Merkezi açıldı
01 Eylül 2022 Perşembe 08:23

Türkiye, Irak ve Suriye sıfır noktasında Köy Yaşam Merkezi açıldı

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye, Irak ve Suriye’nin sıfır noktasındaki Yeşilyurt Mezrasında kullanılmayan okul binası baştan aşağıya onarılarak Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürdü.
Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılmayan köy okulu binalarının Köy Yaşam Merkezlerine dönüştürme projesi kapsamında Silopi İlçe Milli Müdürlüğü, Türkiye, Irak ve Suriye’nin üçgenindeki Kavaközü Köyü’ne bağlı Yeşilyurt Mezrası okul binasını Köy Yaşam Merkezine dönüştürdü.
 
Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan projede Şırnak’ta pilot bölge olarak Silopi ilçesinin Yeşilyurt Mezrası seçildi. İlçe Milli Eğitim Müdür Murat Bilen’in koordinatörlüğünde kullanılmayan köy okulu binasında onarım çalışmaları başlatıldı.
 
Kısa sürede hazır hale getirilen Yeşilyurt Yaşam Merkezi’nin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, İlçe Milli Eğiti Müdürü Murat Bilen, Eğitim Birsen İlçe Başkanı Bilal Aksoy,  Eğitim Gücü-Sen Şırnak Şube Başkanı Ahmet Kutlu, köy muhtarı ve köylüler katıldı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik ve İlçe Milli Eğiti Müdürü Murat Bilen,  çocuklar ile sinema salonunda çizgi film izledikten sonra zekâ oyunları sınıfında satranç ve dama oynadı.
 
Bahçede köy halkı ile voleybol oynayan Tetik, daha sonra kamelyada köy halkı sohbet etti.
 
"3 Ülkenin Sıfır Noktasında Köy Yaşam Merkezi Açtık"
 
Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen
 
Türkiye, Irak ve Suriye’nin sıfır noktasındaki Yeşilyurt Mezrasında kullanılmayan okul binası baştan aşağıya onarılarak Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürdüklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdür Murat Bilen, taşlar ile yapılan binanın sıvası, boyası ve dekorasyonlarını baştan aşağıya yenilediklerini söyledi.
 
Okuma yazma bilmeyen köy halkı ve öğrenciler için yeni sınıflar olmak üzere anasınıfı, ilkokul, sinema salonu, kütüphane, zekâ oyunları, matematik, eğlence ve park alanları, doğa ve tasarım, el sanatları sınıfları oluşturulduklarını ifade eden Bilen, Halk Eğitim Merkezi ile koordineli bir şekilde köy kadınlarına yönelik çeşitli mesleki kursların açılacağını vurguladı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik ise Köy Yaşam Merkezlerinin il genelinde yapılması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA