• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk: Türkiye’de bayrak ve din siyasete alet edilmemeli!
18 Nisan 2024 Perşembe 15:54

Türk: Türkiye’de bayrak ve din siyasete alet edilmemeli!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısı ilk oturumunda yaşanan İstiklal Marşı ile Saygı duruşu polemiğiyle ilgili açıklamada bulundu.
Yeni dönemin ilk meclis oturumunda AK Partili üyelerin, toplantının İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlaması taleplerine karşın, teklifin gündeme alınmamasına yönetlik tepkilerini dile getirdiklerine yönelik, ulusal gazete ve haber sitelerinde yayınlanan haberler üzerine açıklamada bulunan Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, yazılı olarak kamuoyuna yaptığı açıklamasında; Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Twitter ve bazı ulusal haber sitelerinde de gündemdeki yerini koruyan tartışmayla ilgili Türk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
 
"Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır.
 
Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim.
 
Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk"
 
1-002.jpg
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA