• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toplu kullanım alanlarındaki kısıtlamalar bulaş riskini azaltacak
21 Kasım 2020 Cumartesi 09:36

Toplu kullanım alanlarındaki kısıtlamalar bulaş riskini azaltacak

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 10-14 gün içinde Coronavirus tedbirlerinin olumlu yansımalarının görülebileceğini belirtti.
Bilim Kurulu tavsiyeleri üzerine ülkede Coronavirus (Covid-19)'e karşı alınan yeni kararları sosyal medya hesabı Twitter üzerinden değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tedbirlerin olumlu yansımalarının 10 ila 14 gün içerisinde görülebileceğini söyledi.
 
"Karar, yaklaşık 30 milyon insanın hareketliliğini azaltacaktır"
 
Özlü, "Bilim Kurulunca alınan tavsiye kararları doğrultusunda uygulamaya konulan yeni tedbirlerin "etkili olup olmayacağı ve etkilerinin ne zaman görüleceği” soruluyor. Önümüzdeki 10-14 günden itibaren olumlu yansımalarını görebileceğimizi umut ediyorum. Yeni tedbirler, insan hareketliliğini önemli ölçüde azaltarak bulaşmaları önleyecektir. Örneğin 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma kısıtlaması ile okullarla ilgili karar, yaklaşık 30 milyon insanın hareketliliğini azaltacaktır." ifadelerine yer verdi.
 
"Halkın toplu kullandıkları alanlardaki kısıtlamalar bulaş riskini azaltacaktır"
 
Halkın toplu kullanım alanlarının kısıtlanmasının bulaş riskini azaltacağını kaydeden Özlü, "Sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetlerinin yasaklanması buralardaki bulaşmaları tamamen durduracaktır. Hafta sonları akşam 20.00 ile sabah 10.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması ile alışveriş merkezleri, market, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin çalışma saatlerinin sınırlandırılması da karşılaşmayı azaltacaktır. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerlerinin, sadece paket servis ve gel-al hizmeti verecek, özellikle bu alanlarda ortaya çıkan bulaşmaları önleyecektir. Spor müsabakalarının seyircisiz oynanması ile düğün, nikah törenleriyle ilgili uygulamalar da sürece olumlu katkı verecektir." ifadesini paylaştı.
 
"Bu sürece destek olmalıyız"
 
Özlü son olarak yaptığı paylaşımda, "Hepimiz kalabalıklardan uzak durup, hane halkımızla evde kalarak; dostlarımızla evlerde bir araya gelmekten, birlikte yiyip içmekten kaçınarak; maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek, bu sürece destek olmalıyız." cümleleri ile uyulması gereken hususlara dikkat çekti. (İLKHA)
Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA