• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TMO fındık alımına 22 Ağustosta başlayacak
16 Ağustos 2022 Salı 08:56

TMO fındık alımına 22 Ağustos'ta başlayacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'ta başlayacak. Alım, ilk etapta 11 noktadan yapılacak.
TMO'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bilindiği üzere, fındık piyasalarında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının giderilerek depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabuklu fındık ortalama alım fiyatı 30 Temmuz 2022’de açıklanmıştır.
 
Bu doğrultuda TMO’nun uygulayacağı alım fiyatları, randevuların alınabileceği tarih ve alım başlangıç tarihi 1 Ağustos’ta kamuoyu ile paylaşılmıştır.
 
İlk etapta 22 Ağustos’ta alıma başlanacak olan 11 noktada TMO’ya kabuklu fındık satmak isteyen üreticilerimize randevu verme işlemleri 15 Ağustos 2022’den itibaren başlayacak olup hasat durumuna göre alım yapılacak nokta sayısı yaklaşık 50’ye kadar çıkarılacaktır.
 
TMO kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacak olup alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini aşağıda belirtilen kriterlere uygun şekilde hazırlayarak alım açılış tarihine göre düzenlenen ekli listedeki alım noktalarına randevu aldığı günde getirmeleri önem arz etmektedir.
 
TMO kabuklu fındık alım esasları;
 
Rutubet oranı: Yüzde 6,5’e kadar,
 
Sağlam iç fındık oranı: Yüzde 40 ve üzeri,
 
Buruşuk iç fındık oranı: Yüzde 10 ve altı,
 
Çürük ve bozuk iç fındık oranı: Yüzde 3 ve altı,
 
Yabancı madde oranı (taş, toprak vb.): Yüzde 0,5 ve altı,
 
Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı: Yüzde 5 ve altı, olan fındıklar satın alınacaktır.
 
Eski yıl mahsulü ve eski ile yeni yıl mahsullerinin karışımı olan ürünler kesinlikle satın alınmayacaktır.
 
Bunların yanında üreticilerimizin TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir.
 
2022 yılında üreticilerimizin alım noktalarında kurutma kaynaklı mağduriyet yaşamalarının önüne geçilebilmesi için alımlarda uygulanacak maksimum rutubet oranı bu yıl Yüzde 6,5’e çıkarılmıştır.
 
Üreticilerimizin İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleriyle irtibata geçerek 2022 yılı için ÇKS bilgilerini güncellemeleri ve ürünlerini randevu aldıkları tarihte TMO alım noktalarına getirmeleri önem arz etmektedir.
 
Ürün bedeli ödemeleri 21 gün içerisinde yapılacaktır.
 
Üreticiler randevularını; internet üzerinden http://randevu.tmo.gov.tr veya TMO işyerlerine müracaat ederek alabilecektir.
 
Alımlarımız sırasında üretici memnuniyetini sağlamak ve aksaklıkları gidermek ön planda olup bu kapsamda üreticilerimiz Genel Müdürlüğümüzde kurulan “Alo Ürün Hattı'ndan 0 312 416 34 10 (8 Hat)’’ fındık alımları konusunda bilgi alabileceklerdir. Bununla birlikte üreticilerimiz alım noktalarımızın bağlı bulunduğu Başmüdürlüklerimizin aşağıda belirtilen telefon numaralarına ulaşarak bilgi alabilirler.
 
2022/2023 dönemi kabuklu fındık alımlarının ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını ve bereketli kazançlar getirmesini dileriz." (İLKHA)
Bu haber toplam 214 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA