• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ticaret Bakanı Pekcan: “2 milyar 106 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalandı”
22 Eylül 2020 Salı 06:38

Ticaret Bakanı Pekcan: “2 milyar 106 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalandı”

Bakan Pekcan, gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele rakamlarına ilişkin, yılın 8 ayında kaçakçılıkla mücadele kapsamında 2 milyar 106 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalaması gerçekleştirildiğini bildirdi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinin, tüm dünyada etkili olan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını sürecinde hız kesmeden devam ettiğini belirterek, bu yılın 8 ayında kaçakçılıkla mücadele kapsamında 2 milyar 106 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalaması gerçekleştirildiğini bildirdi.
 
 Pekcan, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yasa dışı ticari faaliyetlere geçit verilmeyerek suç gelirlerini aklamaya çalışan örgütlerin karşısında durulduğunu aktardı.
 
Pekcan, yakalamaların, uyuşturucudan ticari eşyaya, akaryakıttan tütün ve tütün mamulleri ve elektronik eşyaya kadar geniş bir yelpazede gerçekleştiğine işaret etti.
 
 Pekcan, suçla mücadele kapsamında Bakanlığın koordineli çalışma gerçekleştirdiğine değinerek, “Teknik ekiplerce Bakanlık veri tabanlarının sürekli analiz edilerek belirlenen risk kriterlerinin, sahada muayene memurlarının yönlendirme ve destekleri, istihbaratın ve gümrük muhafaza memurlarının deneyimi, dikkati ve çok çalışmasıyla birleşmesi, kaçakçılıkla ve zehir tacirleriyle mücadeleye artan oranda katkı sağlıyor." diye konuştu.
 
 Pekcan, "Ekiplerimiz, bu yılın 8 ayında kaçakçılıkla mücadele kapsamında 2 milyar 106 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalaması gerçekleştirerek hem ekonomimize büyük katkı sağladı hem de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korudu.” dedi.
 
Geçen yıla kıyasla, yakalama değerlerindeki en dikkat çekici artışlardan birinin uyuşturucu maddelerde gözlendiğini belirten Pekcan, şöyle dedi:
 
“2019 ağustos sonu itibarıyla 5,5 ton uyuşturucu madde ele geçirilmişken bu yılın aynı dönemde gümrük muhafaza ekiplerimizce ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen yakalamalar sayesinde yaklaşık 6,1 ton uyuşturucunun yurda girişi önlendi. Haksız rekabetin önüne geçilerek yasal ticaretin önünün açılması için büyük öneme sahip ticari eşya yakalamalarında ise yılın 8 ayında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 25’lik artışla 1 milyar 257 milyon liralık yakalamaya imza attık. Yakalanan ticari eşyalardan miktar bazında dikkat çekici ürünlerin başında, sigara ve tütün mamulleri geldi. 2020 yılı ağustos sonu itibarıyla 6 milyon 460 bin paket TAPDK bandrolü bulunmayan sigara ile kaçak sigara yapımında kullanılan 141 milyon adet makaron ele geçirildi. Ayrıca 22 bin 848 adet toplam 1 milyon 715 bin lira değerinde e-sigara ve aksamı yakalandı. Bu yıl yalnızca ağustos ayında 402 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalaması gerçekleştirildi.” (İLKHA)
Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA