• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TESK Genel Başkanı esnafın faturalardaki vergilerden muaf tutulması gerektiğini söyledi
12 Kasım 2020 Perşembe 06:53

TESK Genel Başkanı esnafın faturalardaki vergilerden muaf tutulması gerektiğini söyledi

​Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın faturalardaki vergiden muaf tutulması gerektiğini belirtti.
Elektrik ve doğalgaz faturalarındaki vergi oranlarından esnafın muaf tutulması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elektrik faturasının yüzde 49’u, doğalgaz faturasının yüzde 18’i vergi ve diğer kesintilerden oluşuyor. Pandemi döneminde kazancı düşen ve maliyetleri artan esnafımız bu faturalardaki vergilerden muaf olmalı” dedi.
 
“En önemli gider kalemi elektrik ve doğalgaz faturası”
 
Elektrik ve doğalgaz faturalarının pandemi sürecinde esnafın en önemli gider kalemi olduğuna dikkati çeken Palandöken, “Mart ayından bu yana devam eden pandemi sürecinde, evden çalışmalar, evde kalmalar gibi durumlarda elektrik tüketimi iki katına çıktı. Bununla birlikte kış aylarına girdiğimiz bu süreçte doğalgaz kullanımı da yaza göre iki kat artacak. Esnafımız ise bu süreçte dükkanları kapalı kalırken de çalışan tabela, buzdolabı gibi cihazlar nedeniyle elektrik faturası öderken normalleşme süreciyle birlikte yine yüksek faturalar ödemeye devam etti. Bununla birlikte eski kazancına ulaşamaması ise maliyet kaleminde önemli bir gider olarak kalmaya devam etti.” diye konuştu.
 
“Faturalardaki vergi oranları esnafın omzuna yük”
 
Esnafın elektrik ve doğalgaz faturalarındaki vergilerden muaf tutulmasının sevindirici bir değişime vesile olacağını hatırlatan Palandöken, şöyle devam etti:
 
“Doğalgazda gelen zamlarla birlikte birim fiyatının artması ve yüzde 18 oranında KDV oranı kış aylarına girdiğimiz bu dönemde faturaları daha da kabartacak.
 
Elektrik faturasında ise kayıp-kaçak bedeli, okuma bedeli, kullanım bedeli adı altında geçen sistem kullanım bedelinin oranı yüzde 29, enerji fonu, TRT payı, elektrik tüketim vergisi ve KDV adı altında geçen vergi ve fonların oranı ise yüzde 19. Dolayısıyla elektrik faturasının yüzde 49’u tamamen vergiler, fonlar ve diğer bedellerden oluşuyor.
 
Esnafımız bu zorlu süreçte, kış aylarına da girmişken elektrik ve doğalgaz faturalarında vergi ve kesintilerden muaf olmalı. Bunun yaşanması durumunda gelen faturalarda sevindirici bir değişiklik olacağı için esnafımızın bu talebi göz ardı edilmemeli.” (İLKHA)
Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA