• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEGV Midyat Öğrenim Birimi Yaz Neşe İçinde Geçti
03 Ağustos 2022 Çarşamba 16:43

TEGV Midyat Öğrenim Birimi Yaz Neşe İçinde Geçti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mardin Midyat Öğrenim Birim ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen yaz etkinliklerinde, çocuklar sanattan spora, oyunlardan gezilere dopdolu aktiviteler eğlenerek öğrendikleri bir yaz ge

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mardin Midyat Öğrenim Birim ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen yaz etkinliklerinde, çocuklar sanattan spora, oyunlardan gezilere dopdolu aktiviteler eğlenerek öğrendikleri bir yaz geçirdiler.

25 yıldır Midyat çocukların buluşma noktası olan Midyat Öğrenim Birimi  etkinlik noktası, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi için çocuklara bilim etkinlikleri, spor, sanat, kutu oyunları, serbest etkinlikler ve gezilerle dopdolu bir program sundu.

17 Haziran- 29 Temmuz tarihleri arasında haftanın 5 günü 10:00- 13:00 saatleri arasında gerçekleşen etkinliklere 10 gönüllünün desteği ile 30 çocuk katılım gösterdi.

TEGV’de katıldıkları ücretsiz etkinlikler ile kendini tanıma ve yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalayan çocuklar, gündelik hayattaki malzemelerle değişik objeler ve sanatsal çalışmalar yaptılar. Çocuklar, yaz tatili boyunca TEGV Yaz Okullan'nda dolu dolu bir yaz tatili geçirip hem eğlenip hem de pek çok yeni bilgi öğrendiler.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı nitelikli eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile 28 Ocak 2022 tarihinde imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında Türkiye genelinde 24 ilde 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Öğrenim Birimi’yle çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

yaz-etkinlikleri-31.jpg

 

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA