• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TDV yaz kamplarıyla öğrenciler geleceğe hazırlanıyor
23 Ağustos 2022 Salı 10:02

TDV yaz kamplarıyla öğrenciler geleceğe hazırlanıyor

Türkiye Diyanet Vakfı, burs desteği sağladığı üniversite öğrencilerinin eğitimine, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla yaz kampları düzenliyor.

Ankara, İstanbul, Bursa ve Mardin’de düzenlenen İslami İlimler, Liderlik, Özel Destek Akademi ve Arapça yaz kamplarına 500’e yakın öğrenci katılıyor.

Vakfın Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen yaz kamplarına ilişkin bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “Vakfımızın yaz kamplarıyla öğrenciler geleceğe hazırlanıyor” dedi.

Öğrencilerin hayata hazırlanması için yaz kamplarının büyük bir önem taşıdığını ifade eden Genel Müdür Turan, “4 güzide şehrimizde gerçekleştirilen kamplar öğrencilerin hem eğitim hayatına katkı sağlayacak hem de kişisel ve mesleki alanda kendilerini geliştirmelerine destek verecek. Aynı zamanda gerçekleştireceğimiz sosyal etkinliklerle de öğrencilerimiz sene boyunca devam eden okul stresini de atmış olacaklar” diye konuştu.

Yaz kampları 4 alanda gerçekleştiriliyor

4 farklı alanda gerçekleştirilen kampların farklı fakültelerden öğrencileri kapsadığını aktaran Turan, Arapça Yaz Kampına ilahiyat fakültesi hazırlık ve 1. sınıfta okuyan öğrencilerin, İslami İlimler Yaz Kampına ilahiyat ve İslami ilimler fakültesinde 2. ve 3. sınıfta okuyan öğrencilerin, Özel Destek Akademi Yaz Kampına mühendislik, hukuk, tıp, eğitim vb. fakültesi öğrencilerinin ve Liderlik Kampına tüm bölümlerden öğrencilerin katıldığını ifade etti.

Devam eden Arapça Yaz Kampına ilişkin bilgi veren Turan, “Anadili Arapça olan eğitmenlerimiz vasıtasıyla Arapça okuma, anlama ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla kamp yapıyoruz. 31 Temmuz’da başlayan ve 2 Eylül tarihine kadar devam edecek kampa 50 erkek, 100 kız öğrenci katıldı. Erkekler Bursa’da, kız öğrenciler ise Ankara’daki farklı imam hatip liselerinde eğitim görüyorlar. Kamp başlamadan önce öğrencilerin dil seviyelerine göre sınıfları belirlendi. 34 gün süren kampta 150 ders saati Arapça eğitimi, 24 ders saati kültürel etkinlik ve uygulamalar, 24 ders saati sosyal etkinlikler ve öğrenci uygulamalarına yer verilecek” dedi.

Turan, ilahiyat ve İslami ilimler fakültesinde 2. ve 3. sınıfta okuyan öğrenciler için düzenlenen İslami İlimler Yaz Kampına ilişkin ise şunları söyledi:

“Öğrencilerin yıl boyunca okulda öğrendikleri bilgileri pekiştirmek amacıyla düzenlediğimiz İslami İlimler Yaz Kampında İslam ilimlerine yönelik muhtasar metinler temelinde, güncel meselelere dair Türkçe ve Arapça eşgüdümlü dersler yapıyoruz. Bunun yansıra Müslüman gündemine uygun seminerler ve sosyal faaliyetler icra ediyoruz. 8 Ağustos’ta başlayan kamp 2 Eylül’de son bulacak. 150 ders saati temel İslami ilimler eğitiminin verildiği, 30 ders saati kültürel etkinlik, 10 ders saati sosyal etkinlik düzenlediğimiz kamp Bursa’da gerçekleştiriliyor. Kampa 55 erkek öğrenci, 121 kız öğrenci katıldı.”

Tarih dersleri İstanbul’da tarihi yerlerde yapılacak

İstanbul’da gerçekleştirilecek Özel Destek Akademi Yaz Kampının ise 31 Ağustos tarihinde başlayacağını ve 5 Eylül’de son bulacağını belirten Turan, “Bu kampımıza mühendislik, hukuk, tıp, eğitim vb. fakültelerinin öğrencileri katılım sağlıyor ve 70’i kız 30’u erkek öğrenci olmak üzere toplamda 100 öğrencimiz katılım sağlayacak. Yerinde tarih dersleriyle ve kültür gezileri, seminerler, konferanslarla öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

2-9 Eylül tarihleri arasında Mardin’de gerçekleştirilecek Liderlik Kampına ise tüm burs programlarından öğrencilerin katılacağını aktaran Turan, 70 öğrencinin katılım sağlayacağı kampta seminerler, kültür gezileri, yazar - okur buluşmaları ve sportif aktiviteler gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kamp programlarına 500’e yakın öğrencinin katılacağını ifade eden Turan, “Kamplar öğrencilerin yıl boyunca okulda öğrendikleri Arapça, temel İslami ilimleri ve fenni ilimleri pekiştirecek. Yaz kamplarımız ile öğrenci kardeşlerimizin yaz tatilini daha verimli geçirmelerine katkı sağlayacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

tdv_6312.jpg

Bu haber toplam 602 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA