• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TDV, Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularıyla Tanzanya’da gönülleri fethetti
11 Temmuz 2022 Pazartesi 12:45

TDV, Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularıyla Tanzanya’da gönülleri fethetti

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla Doğu Afrika ülkesi olan Tanzanya'da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği yürütülen vekaletle kurban kesim programının yurt dışı ayağındaki 82 ülke 375 bölge arasında yer alan Tanzanya’ya, Vakfın görevlileriyle birlikte giden Diriliş Ertuğrul oyuncuları Ali Buhara Mete ve Emre Üçtepe ile yönetmen Recep Çavdar, hayırseverlerin emanetlerini gece-gündüz demeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Aynı zamanda Vakfın gönüllüsü olan ünlüler, Türkiye'den yaklaşık 8 bin kilometre uzaklıktaki Tanzanya ve özerk bölge olan Zanzibar’da iyiliği yaymak için organizasyonun her aşamasında yer alarak zorlu coğrafyaya aldırış etmeden mazlumların bayramda yüzlerini güldürüyor.

Ünlü oyuncular Ali Buhara Mete ve Emre Üçtepe ile yönetmen Recep Çavdar Vakfın görevlileriyle birlikte yoğun programlarına rağmen TDV tarafından Tanzanya’ya kazandırılan su kuyusu- vakıf çeşmesi ve cami açılışını da gerçekleştirdi; yetimhane ve okul ziyaretlerinde bulunarak çocuklara içerisinde Türk bayrağının da bulunduğu çeşitli hediyeler verdi.

Ünü Türkiye sınırlarını aşan, Tanzanya’da da sıkı şekilde takip edilen Diriliş Ertuğrul dizisi başta olmak üzere pek çok yapımda yer alan ünlü oyuncu Ali Buhara Mete, Tanzanya’da büyük bir sevgiyle karşılandıklarını ve bunun kendilerini çok duygulandırdığını aktardı.

Vekaletle kurban kesim programı kapsamında Tanzanya’da verimli ve yoğun bir program geçirdiklerini anlatan Mete, “Bayramdan önce Tanzanya’ya ekip halinde geldik. İlk olarak Darüsselam şehrinde cami açılışı ve su kuyusu açılışı yaparak mazlum kardeşlerimize milletimizin desteğiyle yardım elini uzatma imkânımız oldu. Zanzibar’ın Tumbatu Adası’na giderek orada yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize kurban payı, kitabımız Kur’an-ı, bayrağımızı ve çeşitli hediyelerimizi teslim ettik. Özellikle çocukların mutluluğu o anda görülmeye değerdi” dedi.

Türk milletinin Türkiye Diyanet Vakfına vekaletle emanet ettiği kurbanların her aşamasını titizlikle takip ettiklerini belirten Mete şöyle devam etti: “Kurbanların seçiminden, kesimine ve dağıtımına kadar her aşamasında biz varız. Emanetleri hassasiyetle gerçek sahiplerine ulaştırarak, imkansızlıktan dolayı buruk geçirdikleri bayramı sevince dönüştürüyoruz. Bu kıymetli organizasyonda emeği olan Türkiye Diyanet Vakfı’na, bağışçı ve gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bayrağımızın bu coğrafyada dalgalanması, yardım elimizin ihtiyaç sahiplerine ulaşması bizim tarihten gelen sorumluluğumuz. Dünyanın gelmiş olduğu çıkmazda hem güçlü hem de iyi bir ülke olmak her şeyden önemli.”

Diriliş Ertuğrul dizinde "Osman Bey" karakterine canlandıran Emre Üçtepe ise “Türkiye Diyanet Vakfı ile katıldığım ilk Kurban Bayramı etkinliği idi. Tanzanya’da milletimizin emanetleriyle inşa edilen pek çok iyiliğin açılışını yapmak bize nasip oldu. Kurban etlerinin dağıtımı yorgunluk bilmeden büyük bir titizlikle yaptık. Buradaki yardıma muhtaç insanlara Türkiye olarak yardım ulaştırmak, onların sorunlarını çözmek ve sonucunda yüzlerinin güldüğünü görmek mutluluk verici.  Vakfımıza, bağışçılarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında Tanzaya’da bulunan yönetmen Recep Çavdar da özetle şunları kaydetti:  “Bu Kurban Bayramı’nda unutamayacağımız, temas ettiğimiz müşkül durumda olan kardeşlerimizin de unutamayacağı anlar yaşadık. Odağımızda paylaşmak vardı, kardeşlik vardı, insanlık vardı. Tek bir lokum tanesini bile kardeşleri ile paylaşmak için yemeyip evine götüren bir yavru düşünün… O derece muhtaçlık, yokluk hikayeleri var burada. Muhtaçlık bu denli büyük olunca, yardımın, paylaşımın değeri de o denli büyük oluyor. Bu değerli organizasyonu hayata geçiren başta Türkiye Diyanet Vakfı’na, devlet görevlilerimize, gönüllülerimize ve bu güzelliğin öznesi olan tüm hayırseverlere teşekkürler.”

1-162.jpg

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA