• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
15 Nisan 2024 Pazartesi 08:43

TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Doğu ve Güneydoğu'da ki taziye evlerinde kurulan taziyelerde gelen misafirler ve yas sahipleri için 3 günlük öğle ve akşam yemeği ile içecekler ikram edilmesi yas sahiplerini maddi olarak zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Yıllarca çeşitli platformlarda dile getirdiğimiz "Cenaze yemekleri kaldırılsın" talebi, cenaze sahiplerinin kendileri ve şehirdışından başsağlığı için gelen misafirlerinin yemek ihtiyacının karşılanması gibi çeşitli gerekçelerle maalesef bir türlü hayata geçirilemiyor.

Her ne kadar bazı aileler taziye masraflarını kendi akrabaları arasından yardımlaşarak topluyor olsa da, kendi akrabaları arasında para toplayamayan ve maddi durumu da iyi olmayan bazı ailelerin ise cenaze yemeği ve diğer giderlerin karşılanması için ya sağdan/soldan borçlandığı yada kredi çekmek zorunda kaldığı bilinmektedir 

SORUNUN ÇÖZÜMÜ BATMAN BELEDİYESİNDEN 

Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde bu soruna en güzel çözüm Batman Belediyesi tarafından uygulanıyor.

Batman’da taziyesi olan vatandaşların 3 günlük öğle yemeği, çay ve su ikramları ile diğer tüm ihtiyaçları Batman Belediyesi tarafından karşılanıyor.

2022 yılı itibariyle işletmesi Batman Belediyesi’ne devredilen Taziye Evleri’nde; yemek, çay-su dağıtımı, elektrik ve doğalgaz faturaları da yine Batman Belediyesi tarafından karşılanıyor. Batman Belediyesi’nin, bünyesinde oluşturduğu ‘Taziye Evi Koordinasyon İletişim Merkezi’ (TAKİM) sayesinde Batman Belediyesi ekipleri, taziye sahiplerini arayarak taziye evinin temininden diğer tüm iş ve işlemler için kendileri ile koordinasyon halinde çalışıyor. Batman kent merkezindeki taziye evlerinde 3 gün boyunca; taziye sahiplerinin tüm ihtiyaçları yine Batman Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Batman Belediyesi'nin uyguladığı bu Sosyal Belediyecilik anlayışının bölgedeki diğer belediyeler tarafından benimsenmesi ve uygulaması büyük bir önem arz etmektedir. Bu konu ile ilgili bir birim oluşturulup, taziye sahiplerine hizmet verilmesi yerinde bir uygulama olacaktır.

* Sosyal Belediyecilik,

* Gönül Belediyeciliği ve 

* Hizmet Belediyeciliği kapsamında uygulanacak böyle bir çalışma/proje, toplum nazarında çok olumlu olarak karşılanacaktır.

Süleyman İŞ

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı 

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA