• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi Perpıra Köprüsü aslına uygun restore edilecek.
04 Eylül 2019 Çarşamba 11:28

Tarihi Perpıra Köprüsü aslına uygun restore edilecek.

Batman merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan ve tarihi Ortaçağ'a kadar uzanan Perpıra Köprüsü aslına uygun olarak restore edilerek ayağa kaldırılıyor.
Batman merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıra Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, "Tarihi 'Perpıra Köprüsü'nü ayağa kaldıracağız." dedi.
 
Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan proje çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şahin, yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
 
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Şahin, "Tarihi Ortaçağ'a kadar uzanan Batman Çayı üzerinde bulunan Pepıra Köprüsü, mimarisi ve tarzıyla Hasankeyf ilçemizde bulunan Artuklu Köprüsü ile aynı yapıdalar. 2016 yılında Karayolları Genel Müdürlüğümüz bu köprümüzün rölöve ve restitüsyon projelerini hazırlayıp kurula sundu ve kurul tarafından proje kabul edildi. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından da ihalesi yapılarak restorasyon aşamasına geldik. Uzun yıllardır ilgilendiğimiz bir proje. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen 900 günlük bir iş takvimi, yaklaşık iki buçuk sene içerisinde bu tarihi köprüyü ayağa kaldıracağız ve turizme kazandıracağız. Tarihi köprülerimiz Karayolları Genel Müdürlüğü, çeşmelerimiz de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Yani sadece bugünü değil geçmişi de ayakta tutmaya çalışıyoruz." dedi.
 
Yürütülen projenin bedelinin 15 milyon lira olduğunu belirten Şahin, "Proje kapsamında tarihi köprünün 10 ayağının yükseltilmesi düşünülürken, yüzey kazılarında 30 kadar köprü ayakları tespit edilmiştir. Revizyonla beraber, bu rakamın daha da yükseleceğini gösteriyor. Bizim için önemli olan köprümüzün olabildiğince aslına uygun olarak restore edilmesidir." ifadelerini kullandı.  
 
"Batman Çayı Islahı Projesi çalışmaları devam ediyor"
 
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün Batman Çayı Islahı Projesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Şahin, "Batman Çayı Islahı Projesi çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma bitikten sonra hem sağ hem de sol sahilde önemli bir rekreasyon çalışması da planlıyoruz ve bir Millet Bahçesini de düşünüyoruz. Bunları yaptığımız zaman bu tarihi eserlerle rekreasyon alanları bir bütünlük arz edecek. Hepsi bütüncül bir yaklaşımla turizme kazandırılacaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Firma yetililerinden de projenin süresinden önce, yani iki yılda tamamlamaları konusunda duyarlılık bekliyorum." şeklinde konuştu.
 
İncelemeler sırasında Vali Şahin'e; İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü 97. Şube Şefi Fehmi Değirmenci ve firma yetkilileri eşlik etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA