• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarih konakta 12 yaşındaki Arin’den piyano resitali
13 Eylül 2021 Pazartesi 11:00

Tarih konakta 12 yaşındaki Arin’den piyano resitali

Midyat ilçesinde 12 yaşındaki Arin Aslan, ilçede sivil mimarilerinin en hoş örneklerinden birini yansıtan Devlet Konukevi’nde turistlere konser verdi. Arin, hedefinin Fazıl Say üzere bir sanatçı olmak olduğunu söyledi.

Midyat’ta yaşayan 6’ncı sınıf öğrencisi Arin Aslan, 2018’de İlçe Ulusal eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve üstün yetenekli çocuklara ilgili duydukları enstrümanları çalmalarını sağlayan Bilim ve Sanat Merkezi’nce (BİLSEM) yapılan yazılı imtihanda başarılı olunca merkezde piyano ve keman dersleri almaya başladı. Aslan, yeteneği sayesinde kısa müddette piyano çalmayı öğrendi. Arin, ilçede sivil mimarilerinin en hoş örneklerinden birini yansıtan Devlet Konukevi’nde turistlere konser verdi. Öğretmenlerinin de keman ve çello ile eşlik ettiği Arin’in performansı büyük alkış aldı.

‘KEYİFLE ÇALIYORUM, HOŞ OLUYOR’

Arin Aslan, çocukluğunda beri piyanoyu çok sevdiğini belirterek, “Annem de babam da benim bir müzik aleti çalmamı istiyordu. Sonra bir müzik öğretmeninin yanına gittik. Evvel piyano ile başlamam gerektiğini söyledi. Ben de piyanoyla başladım ve ilerlettim. Birinci başladığımda çok heyecanlıydım. Keyifle çalıyorum, hoş oluyor. Bazen üzülünce de çalıyorum. Piyanoyu seviyorum. Bir sürü müzik çalıyorum. Amacım; Fazıl Say üzere birisi olmak” dedi.

‘KEŞFEDİLMESEYDİ, KÖRELMİŞ GİTMİŞTİ’

Babası Murat Aslan, Arin’in yeteneğinin keşfedilmemesi durumunda körelip gideceğini söz ederek “BİLSEM’in Midyat’ta olması bizim için büyük bir imkandır. Arin için de büyük bir imkandır. Arin, yeteneği bakımından şu an bayağı ilerlemiş durumda. Piyanoyu çok hoş çalabiliyor. İnşallah, Türkiye’de Fazıl Say, İdil Biret üzere ünlü bir sanatçı olur. Piyano çalması bizi çok keyifli ediyor, gururlandırıyor” diye konuştu.

Midyat BİLSEM Müdürü Ramazan Arslan da Arin’in değerli etapları geçip yeteneği tescillenmiş bir çocuk olduğunu lisana getirerek, şunları söyledi:

“Biz, bu üslup çocuklara gerekli ortamı sağlayıp, gerekli eğitmenlerle, gerekli danışmanlarla buluşturup var olan potansiyellerini ortaya çıkarıp en üst noktaya çıkaracak bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Temel gayemiz; bu usul çocukların toplumda heba olmasının önüne geçmek. Bunları alıp yetiştirmek, potansiyellerini, yeteneklerini en üst düzeye çıkarıp, bütün dünyada ses getirecek çalışmalar yapmak.”

7-010.jpg

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA