• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taksime yürümek isteyen gruba polis müdahale etti: 170 gözaltı
01 Haziran 2022 Çarşamba 09:44

Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti: 170 gözaltı

​Beyoğlu'nda izinsiz gösteri yapan ve kendilerini uyaran polislere sopa, taş ve su şişeleriyle saldıran gruptan 170 kişi gözaltına alındı
Gezi Parkı olaylarının 9'uncu yıldönümü nedeniyle Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil'in de aralarında bulunduğu bir grup basın açıklaması düzenledi.
 
Açıklamanın ardından Meşelik Sokağı'na inen gruptakiler, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Polisin izinsiz olduğu için yürüyüşlerini engellediği gruptakiler, taşıdıkları flamaların sopaları, taş ve su şişeleriyle polis ekiplerine saldırdı. Ekipler, uyarıları dikkate almayan ve İpek Sokak'ta barikat kurmak isteyen gruptakilere biber gazıyla müdahale ederek, bazı kişileri gözaltına aldı.
 
İstanbul Valiliği konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılarla Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü bahanesiyle bugün Beyoğlu ilçemizin muhtelif semtlerinden Taksim Meydanı’na izinsiz toplu yürüyüş teşebbüsleri olmuştur. İpek Sokak, TMMOB Binası önü, Galatasaray Meydanı ve Sıraselviler Caddesi’nden Taksim Meydanı’na doğru izinsiz toplu yürüyüşe geçen gruplara güvenlik güçlerimizce: İlimizde 2911 Sayılı Yasa uyarınca toplantı, gösteri, basın açıklaması ve yürüyüş gibi faaliyetler için belirlenen yerler arasında Beyoğlu ilçemizin bulunmadığı; yapılmak istenen yürüyüşlerin yasal olmadığı belirtilerek eyleme son verilmesi için yoğun uyarı ve ikazlarda bulunulmuştur. Güvenlik güçlerimizce yapılan uyarılara rağmen Taksim Meydanı’na yürümekte ısrar eden, taşlı ve sopalı mukavemetle karşılık veren toplam 170 kişi yakalanmıştır." dedi.
 
Öte yandan polis ekipleri, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki önlemlerini sürdürüyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 146 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA