• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tahrip edilen elektrik panoları polis eşliğinde kuruluyor.
26 Ağustos 2019 Pazartesi 16:50

Tahrip edilen elektrik panoları polis eşliğinde kuruluyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilen elektrik panoları, polis eşliğinde kurulmaya başlandı.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, "kayıt dışı elektrik tüketimini önleme ve kesintisiz enerji verilmesi ilgili yapılacak yatırımlar" protokolü çerçevesinde, Dicle Mahallesi'nde kurduğu elektrik panolarının tahrip edilmesiyle ilgili, polis ekiplerinin eşliğinde çalışmalarına devam etti.
 
Dicle Elektrik, dönemin kayyum yönetimi Silopi Belediyesi ile 11 Aralık 2018'de imzalanan “kayıt dışı elektrik tüketimini önleme ve kesintisiz enerji verilmesi ilgili yapılacak yatırımlar” protokolü çerçevesinde ilçede, elektrik panolarını evin dışında yani sokakta kurma çalışmalarına başladı.
 
HDP’li Silopi Belediyesi yetkilileri ise, Dicle EDAŞ ekiplerinin kazdığı çukurları kapatmamasını gerekçe göstererek, çalışmalara engel olmuştu. Bir önceki günün gecesinde ise 4 elektrik panosu, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. Bunun üzerine DEDAŞ, daha önce imzalanan protokolü uygulamayan Belediye ve saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Belediye yetkililerince durdurulan 7 milyon liralık yatırım, Cumhuriyet Savcılığı’nın verdiği kararın ardından yeniden başlatıldı.
 
Polis eşliğinde yapılan çalışmalarda tahrip olan panolar sökülerek yerine yenileri takıldı. DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü Proje ve Tesis Yöneticisi Kadri Kızılyel, çalışmaları kontrol ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde son 3 yıldan bugüne kadar bin 430’a yakın panonun tahrip edilmesiyle bir milyon 800 TL zarara uğradıklarını söyledi.
 
Panoların tahrip edilmesi ve bitirilmeyen çalışmalar nedeniyle birçok abonenin enerjisiz kaldığını dile getiren Kızılyel, “En güncel olarak tahrip edilen panolarımızın dördü de enerjili olup üzerlerinde abonelerimiz olmasına rağmen kırılmış ve kullanılmaz hale getirilmiştir. Kimliği belirsiz kişi ve kişilerce bu abonelerimiz 4 gündür enerjisizdir. Abonelerimizin enerji talepleri olması üzerine tekrardan geldik ve bu akşama kadar enerji vermeyi planlıyoruz. Elektrik tedariki sürekliliği sağlamaya çalışıyoruz. Dağıtım noktasında da belediyenin bu tarz yasal dayanağı olmadan işlerimizi engellememesi gerekmektedir. İl genelinde ise 2016’dan bu yana toplamda 1430’a yakın panomuz tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Burada zarar bir milyon 800 TL'dir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA