• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sosyal yardımı kesilen 8 yetim annesi yetkililere seslendi
15 Aralık 2021 Çarşamba 09:52

Sosyal yardımı kesilen 8 yetim annesi yetkililere seslendi

Eşini 2014 yılında trafik kazasında kaybeden 8 yetim sahibi Zinet Dayan, Bakanlığın bağlamış olduğu aylık maaş yardımının kesilmesiyle zor günler yaşadığını söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından aldığı maaş yardımının kendine ev yaptığı gerekçesiyle kesildiğini ifade eden Zinet Dayan, defalarca müracaat edip borçlu olduğunu, hiç olmasa borcunun bitene kadar yardımın devam etmesi talep etmesine rağmen bir sonuç alamadığını söyledi.
 
Dayan’ın şu anda tamamlamış olduğu sobalı evinin kira getirisi toplamda bin 200 TL ve başka bir geliri de yok. Ödemesi gereken borç ise 100 bin TL. Dayan, 15 yaşındaki oğlunu da okuldan alarak borcunu ödemek için çalışmak zorunda kaldı.
 
“Hem evin borcunu ödemek hem de çocuklara bakmak çok zor”
 
Çalıştığı iş yerinden aldığı ücretle hem borcu ödemenin hem de çocukları geçindirmenin mümkün olamayacağını ifade eden Dayan, yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı:
 
“Eşimi 2014 yılında trafik kazasında kaybettim, 8 çocuğum var ve birini evlendirdim, çalışan hiç kimsemiz yok. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden verilen maaşla 7 yıldır geçimimi sağlıyordum ama bir yıl önce yardım kesildi. Evim damladığı için mecburen üzerine kat attık, bu nedenle borçlandık. Yardım kesilince de ben ve oğlum çalışmak zorunda kaldık. Günlük 70 TL alıyorum ama ben nasıl geçineyim, borcumu mu ödeyeyim yoksa çocuklarıma mı bakayım? Hem evin borcunu ödemek hem de çocuklara bakmak çok zor.”
 
“Borcumuzu ödemek için oğlumu da okuldan aldım”
 
Yaptığı daireden gelen kira gelirinin çok düşük olduğunu, inşaattan kalan borcu olmaması durumunda yardıma da ihtiyacı kalmayacağını ifade eden Dayan, yetkililere yardım çağrısında bulundu.
 
Dayan, “Sabah saat 8’den akşam 8’e kadar sadece 70 TL karşılığında çalışıyorum,  çocuklarıma kim bakacak bilemiyorum, gerçekten çok zor bir durum. Borcumuzu ödemek için oğlumu da okuldan aldım o da çalışmak zorunda kaldı. İnşaat malzemeleri borcumuz var. Borçlular alacaklarını istiyorlar ama bizde para yok. Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne başvuruda bulundum, dilekçe verdim. Hiç olmazsa borcum bitene kadar yardımı kesmeyin dedim ama kabul etmediler. Çok zor durumdayız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA