• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sosyal Uyum Çalıştayı’nın 11’incisi Elazığ’da yapıldı.
21 Kasım 2019 Perşembe 10:48

Sosyal Uyum Çalıştayı’nın 11’incisi Elazığ’da yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik "Sosyal Uyum Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Sabah ve öğle sonu olarak iki seans şeklinde yapılan çalıştayın sabahki bölümünde açılış konuşmasını yapan İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz toplantının amaç ve hedefleri üzerinde durdu.
 
Elazığ'da gerçekleştirilen çalıştayda konuşma yapan Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Türkiye'nin 190 farklı milletten yaklaşık 5 milyon insana ev sahipliği yaptığını belirtti.
 
“Köklü bir medeniyete sahip olan ülkemiz binlerce yıldır insan hareketliliklerine tanıklık etmiştir”
 
Kadıoğlu “Köklü bir medeniyete sahip olan ülkemiz binlerce yıldır insan hareketliliklerine tanıklık etmiştir. Coğrafi konumumuz gereği Asya, Afrika ve Avrupa arasında köprü vazifesi gören ana yurdumuz gönüllü olarak gerçekleşen göç hareketlerinin yanı sıra savaş ve zulüm gibi dram kaynaklı birçok zorunlu göç vakasına da şahitlik etmiştir. Suriye’deki savaştan kaynaklı olarak ülkemize geçici koruma altında gelen 3 milyon 600 bin insan bulunmaktadır. Dünyada süper güçler de dahil böyle bir göçmen sayısını yönetebilecek akla ve imkâna sahip hiçbir ülke yok. Suriyeliler dışında 300 bin insana da ülkemiz kucak açtı. Ülkemizin ekonomik yükselişi ve sosyal haklardaki ilerlemesi neticesinde son yıllarda yaklaşık 1 milyonun üzerinde yabancıya da ev sahipliği yapıyoruz.” dedi.
 
“Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte önemli projeler geliştiriyoruz”
 
“Biz Türkiye olarak hukuki ve idari olarak dünyaya örnek olacak akıllı bir göç yönetim sistemini de kurduk. Göç yönetiminde en zor kısım uyum olayıdır. Göç karşısında Avrupa ülkelerinin ve Amerika’nın nasıl tökezlediğini, hatta hükümet sorunları yaşadıklarını gördük. Diyanet işleri Başkanlığımız ile birlikte uyum sorunlarının çözüm noktasında önemli projeler geliştiriyoruz. Göçmenlerin başta dil olmak üzere sosyo-kültürel uyumu ve toplumun bu konuda aydınlatılması için hocalarımızın desteğine ihtiyacımız var. Göç konusunun her hangi bir siyasi görüşe alet edilmeden, insanlığın ortak değerleri, milli ve manevi değerlerimizle devletimizin yarınlarına çok iyi fırsatlar getireceğine inanıyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya vatanlarından çıkarılan tüm insanlara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğuna dikkat çekti.
 
Sarıkaya, “İl Müftülüğü olarak, değerli hocalarımızla birlikte yurtlarından edilen kardeşlerimize Ensar/Muhacir çerçevesinden bakıyor ve elimizden gelen tüm yardımları yaparak uyum içinde birlikte yaşamak için çaba gösteriyoruz. Özellikle Kur’an kurslarımızda göçmen çocukların topluma adapte olması için hem dini anlamda hem de Türkçe dersleri vererek onları toplumla uyumlu hale getirmek için gayret gösteriyoruz.” dedi.
 
“Biz bu konuya ümmet şuuru içinde bakıyoruz”
 
Batı anlayışının sebep olduğu sıkıntılar sonucu yurtlarından edilenlerin sahipsiz olmadıklarına vurgu yapan Sarıkaya, “biz bu konuya ümmet şuuru içinde bakıyoruz.
 
Ehl-i salib dediğimiz unsurların her konuda ortaya koyduğu batı anlayışının doğal sonucu olarak vatanlarından çıkarılmış kardeşlerimizi bizler kapı dışarı edemezdik. Bu zorunlu bir durumdur. Dolayısıyla sahip çıkarak kucak açmak Müslümanlık görevimizdir. Onlar için attığımız her adım bir bakıma bizim sadakamız haline gelmiştir. Batılıların sömürgeci anlayışı bizde yoktur. Biz, olaya tamamen insani açıdan bakıyoruz. Ülkemize gelmiş olan diğer din mensuplarına da aynı hassasiyetle davranıyoruz. Ayrıca Allah’ın milletimize böyle bir görev yüklemesinden de gururluyuz” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA