• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sokakta kalan aileye Kızılay sahip çıktı
17 Eylül 2021 Cuma 10:00

Sokakta kalan aileye Kızılay sahip çıktı

​Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kirasını ödeyemediği gerekçesiyle ev sahibiyle tartışması sonucu engelli kızıyla beraber sokakta kalan Rabia Duman'a Kızılay Bağlar Şubesi sahip çıkarak ailenin barınma ihtiyacını giderdi.
Merkez Bağlar ilçesi Mevlâna Halit Mahallesinde ikamet eden Rabia Duman ve engelli kızı, kiracısı oldukları evin kira parasını ödeyemedikleri için dün akşam ev sahibiyle aralarında tartışma yaşandı. Ev sahibine sinirlenen anne Duman, eşyalarını evden çıkararak geceyi dışarıda geçirmeyi tercih etti.
 
Ailenin mağduriyetine yönelik İLKHA olarak yaptığımız haberden sonra harekete geçen Kızılay Bağlar Şubesi akşam vakti aileyi ziyaret ederek mağduriyetinin giderilmesine ilişkin çalışma başlattı.
 
Yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Bağlar Şube Başkan Yardımcısı Osman İmir, "Dün akşam saatlerinde basına düşen haberde kirasını birkaç aydır ödeyemediğinden ev sahibi tarafından evinden çıkarılması istenen Rabia teyze, engelli kızıyla beraber eşyalarını alarak bina yakınındaki boş arsaya çıkarmış. Bunun duyumunu almamızla beraber Bağlar Kızılay Şubesi olarak akşam saatlerinde söz konusu adrese giderek aile ile görüştük. Aile bu binada tekrardan ev sahibi ile muhatap olmamak için burada kalmak istemediğini belirtti." dedi.
 
"Aileye yardımda bulunmak isteyenler bizimle irtibata geçebilirler"
 
İmir, "Bizlerde şube olarak aileye merkez Bağlar ilçemizde bir konut ayarlayarak ailemizin bir yıllık barınma ihtiyacını giderdik. Fakat gözlemlediğimiz kadarıyla ailenin herhangi bir geliri olmadığından ihtiyaçlarını karşılayamadığını fark ettik." ifadelerini kullandı.
 
Bugün aileyi yeni evlerinde ziyaret ettiklerini belirten İmir, "Bugünde şubemizin imkanları doğrultusunda ailemizi ziyaret ederek gıda yardımında bulunduk. Aileye gerek nakdi gerek ayni ve gerekse gıda yardımında bulunmak isteyenler bizlerle irtibata geçerek yardımları ulaştırabilirler." şeklinde konuştu.
 
"Kızılay olmasaydı sokakta kalmıştık"
 
Yaşadığı sıkıntılı süreci aktaran Rabia Duman ise "Daha önce evimiz Sur ilçesindeydi. Oradaki evimiz yıkınca Bağlar'a geldik. Kiramı ödeyemediğimden dolayı ev sahibi her gün kapıma geliyor rahatsız ediyordu. Kimsem yok. Ne kardeşim ne babam ne de akrabalarımın hiçbiri bizi gözetmiyordu." dedi.
 
Kızılay Bağlar Şubesinin desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Duman, "Dün akşam vakti eşyalarımızı dışarıya taşıyarak sokakta oturduk. Allah kendilerinden razı olsun, bize yardımcı oldular. Şayet dün gece onlarda gelmeseydi dün akşam sokakta kalmıştık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA