• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sokak hayvanlarına genel yemleme yapıldı
14 Şubat 2020 Cuma 16:21

Sokak hayvanlarına genel yemleme yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kar ve soğuk hava nedeniyle sokak hayvanlarına genel yemleme yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi tarafından, kar ve soğuk hava nedeniyle sokakta yaşayan hayvanların aç kalmamaları için genel yemleme yapıldı. AVM arkası, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı, TEDAŞ arkası, Ravza Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı gibi sokak hayvanlarının kolaylık ulaşabileceği mekanlara yem bırakıldı.  

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Kışın bu zor şartlarında hep beraber sokak hayvanlarına sahip çıkalım” dedi.

 Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olarak üstümüze düşen görevi en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sokakta yaşayan engelli, kaza geçirmiş, hastalıklı ve tedaviye ihtiyacı olan veya yavru gibi sokak hayvanlarını alarak merkezimizde gerekli tedavilerini yapıyoruz. Tedavileri yapılıp iyileşen hayvanların gerekli aşıları da yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakıyoruz” dedi.

Yaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kışın zor şartları altında yaşayan sokak hayvanlarının aç kalmaması için Rehabilitasyon Merkezi olarak yaşam alanlarına genel yemleme yaptık. Emanetimiz altında olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlar olarak da bize düşen görevler vardır. Yemeklerimizden arta kalanları sokak hayvanları ile paylaşabiliriz. Unutulamamalıdır ki bir köpek 17 saat, kedi 6 saat aç kalmak sureti ile donarak hayatını kaybediyor”

KAYNAK: MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA