• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SMA Bilim Kurulu toplanıyor
31 Ocak 2023 Salı 09:03

SMA Bilim Kurulu toplanıyor

Toplantının ana gündem maddesi spinal müsküler atrofi (SMA) tedavisinde kullanılan ilaçlara yönelik son gelişmeler olacak.
Toplantının ana gündem maddesi spinal müsküler atrofi (SMA) tedavisinde kullanılan ilaçlara yönelik son gelişmeler olacak.
 
SMA Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Toplantı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşecek.
 
Toplantının ana gündem maddesi spinal müsküler atrofi (SMA) tedavisinde kullanılan ana ilacın yanı sıra ikinci ve üçüncü bir ilacın da kullanılması olacak.
 
Toplantıda, Türkiye'de henüz kullanılmayan ilaç ve tedaviler ile bunların hangi hasta guruplarında kullanılabileceğine dair kararların alınması bekleniyor.
 
Bilim kurulunun bu konuda alacağı kararlar toplantının ardından kamuoyu ile paylaşılacak.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu an Türkiye'de tedavi için bir ilacın kullanıldığını hatırlatarak, "İkinci ve üçüncü ilacın kullanımı, bunların hangi hasta grubuna kullanılacağı konusunda Bilim Kurulu karar verecek" dedi.
 
SMA Nedir?
 
Spinal müsküler atrofi (SMA), kaslarda küçülmeye yol açan bir grup genetik hastalığa verilen addır. SMA, beyin kökü ve omurilikte yer alan sinir hücrelerindeki kayıp sonrası ortaya çıkar. Bu durum sonucu kaslarda işlev kaybı görülür ve SMA hastası; yürüme, ayağa kalkma, baş hareketlerinin kontrolü, yutma, nefes alıp verme gibi hareketleri yapmada sorun yaşayabilir.
 
Bazı SMA türleri hastalarda doğuştan itibaren bulunurken, bazı SMA türleri ise yaşamın ilerleyen dönemlerinde etki göstermeye başlar. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA