• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siyer Yarışmasına katılan çocuklar: Siyer Yarışması, Efendimizin (sav) hayatını öğrenmek için büyük bir fırsat
12 Şubat 2024 Pazartesi 11:06

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Siyer Yarışması, Efendimizin (sav) hayatını öğrenmek için büyük bir fırsat

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması'na katılan çocuklar, Efendimizin (sav) hayatını öğrenmek için bu tür yarışmaların bir fırsat olduğunu ifade ettiler.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması'na katılan çocuklar, Efendimizin (sav) hayatını öğrenmek için bu tür yarışmaların bir fırsat olduğunu ifade ettiler.
 
Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla 13'üncüsü düzenlenen ve Midyat'ta yoğun bir katılımla gerçekleşen ödüllü Siyer Yarışması'na çocuklar da ilgi ve katılım gösterdi.  
 
Aieleriyle birlikte sınav merkezlerine gelen binlerce Peygamber Sevdalısı çocuk, kaybedeni olmayan Siyer Yarışması'nın heyecanını yaşadı. 
 
Sınav öncesi ve sonrasında duygularını İLKHA muhabiriyle paylaşan öğrenciler, Peygamberimizin hayatını öğrenmenin büyük bir onur ve en büyük ödül olduğunu ifade ettiler. 
 
"Peygamberimizi tanımak için bize fırsat veriyorlar, teşvik eden bir yarışma" 
 
Siyer Yarışması'nın kaybedeninin olmadığını belirten Mahir Hüveydi, "Siyer yarışması çok güzel bir konu olmuştur. Hem Peygamberimizi tanıyoruz hem de sınava girip ödüller kazanabiliyoruz. Ödülleri kazanamayan da zaten sevap kazanıyor. Peygamberimizi tanımış oluyor. Kitabı çok defa okudum. Anlamaya çalıştım, ezberledim yani özellikle ayetlerin sayısını, Peygamberimiz ve sahabelerin isimlerini falan onları da ezberledim. Güzel oluyor, faydalanıyoruz. Peygamberimizi tanımış oluyoruz, hem de ödüller kazanıyoruz. Yani Peygamberimizi tanımak için bize fırsat veriyorlar. Teşvik ediyor bu yarışma. Beklentim çok fazla yani birinci belki çıkarım çünkü çok çalıştım. Evet kaybedeni yok çünkü hepsi ödül almazsa da sevap kazanıyor." ifadelerini kullandı.  
 
Furkan Şahin, "Çok iyi geçti. Çok güzeldi. Biraz zordu, ama çalıştım, çok çalıştım. Peygamber Efendimizle ilgili Hazreti Hamza ile ilgili şeyler öğrendim. İlk defa katılıyorum. Bu sınav çok güzel arkadaşlarıma tavsiye ediyorum." dedi.  
 
"Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek benim için bir gurur, çünkü O'nu çok seviyorum" 
 
Böyle bir yarışma olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Muhammed Samet Kızılçınar, "İlk defa siyer sınavına giriyorum hem de bizim okuldayken. Kazanmayı çok istiyorum. Umarım bir ödül kazanırım. Peygamber Efendimiz'n hayatını öğrenmek benim için de bir gurur. Çünkü Peygamber Efendimizi çok seviyorum. Evet, iyi ki böyle bir şey varmış. Böyle bir yarışma varmış. Böyle bir yarışma olduğu için çok mutluyum. Umarım herkes bu sınavı geçer. Diğer siyer sınavlarında da umre ödülünü almayı çok istiyorum." şeklinde kaydetti.
 
Susa Gökçe, "Sınavım ortaydı, çok iyi geçmedi, ama çok çalıştım. Ama bazı savaşlarda kafam karıştı. Bir ay falan çalıştım. Kitabı 2-3 kere okudum. Evet Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Bu da iyi. Kazanamazsak bile sevap alıyoruz." diye belirtti.  
 
"Peygamber Efendimizin hayatını daha detaylı bir şekilde öğrendim ve mutluyum" 
 
Esmanur Sevinik, "Ya bence sorular çok güzeldi. Hem zorlayıcı, hem kolay sorular da vardı. Güzeldi. 3 yıldır katılıyorum. Fırsat oldukça her zaman katılmaya çalışıyorum. Peygamber Efendimiz'in hakkında geçen senelere göre daha çok şey öğrendim aslında. Peygamber Efendimizin hayatını daha detaylı bir şekilde öğrendim ve mutluyum yani. Bu yarışmayı düzenleyenler de bize bu şekilde bilgilerimizi daha çok pekiştirmemize yardımcı oldular." diye konuştu.  
 
"Bu yarışma Peygamberimizi tanımamızı sağlıyor" 
 
Aylin Acar, "Yani iyiydi, kitabı çok iyi okuduğum için basit geldi bana. Öyle yani. İyiydim, başarılı olacağımı düşünüyorum. Peygamberimizin hayatıyla ilgili sorular çıktı. Peygamberimizin hayatı ile ilgili derslerde iyi olduğum için, başarılı olacağımı düşünüyorum. Hazırlanmam iyi oldu. Uzun zamandır kitabı okuyorum, tekrar ettim. Bence yarışma faydalı, çünkü çok iyi yani. Peygamberimizin hayatını öğrenmeyi ve O'nu tanımamızı sağlıyor. Kaybedeni olmayan bir yarışma, kazanamazsak da sevap kazanıyoruz. Ödül almasak bile sevap kazanmış oluyoruz." şeklinde konuştu.  
 
"Peygamber Efendimizi anlamak çok iyi bir şeydir" 
 
Melise Tepe , "Biz Peygamber Efendimizin hayatından örnek alıyoruz. O'ndan her şeyi öğreniyoruz. Peygamber Efendimizi anlamak çok iyi bir şeydir. Kitabı okudum, bir süre okudum kitabı. Peygamber Efendimizin hayatından anlattılar bize. Sureleri ezberledim. Yani güzel geçti. İyi bir sonuç bekliyorum." dedi.  
 
"Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek çok güzel bir duygu" 
 
Hicran Aslan, "Siyer yarışmasına katıldım. Kaybetsem bile yine de kazanmış oluyorum. En azından Hazreti Muhammed'in (Sallallahü Aleyhi Vessellem) hayatını öğrenmiş oluyorum. Sureleri öğrendim. Zemzem kuyusunu öğrendim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek çok güzel bir duygu." diye konuştu.
 
"Bu yarışma sayesinde Peygamber Efendimizin hayatımda bilmediğim şeyleri öğrendim" 
 
Seher Düz , "Siyer yarışmasına katıldım. Çok güzel ödülleri vardı. Ödül için tek katılmadık. Hem Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için hem de sevap kazanıyoruz. Ödülü kazanamazsak da sevap kazanıyoruz.. Umarım kazanırım. Yarışma güzel, gayet güzel. Her şeyi öğreniyorsunuz mesela. Çok faydalı, çok yararı oluyor. Peygamber Efendimizin hayatımda bilmediğim şeyleri öğrendim.  Çok güzel şeyler vardı. Değişik şeyler öğrendim. Bu yarışmanın devamını istiyoruz. Yani herkese de tavsiye ederim. Çok güzeldi." ifadelerini kullandı.
 
"Peygamber Efendimizde örnek olabilecek çok şey var" 
 
Mecide Bilgiç , "Sınav çok basitti, size de tavsiye ederim, siz de girerseniz böyle sınav stresinizi atabilirsiniz. Çok basit sınav. Siz de kazanmak istiyorsanız girin çalışın. Savaşlarda neler oldu, neler bitti? Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Örnek olabilecek şeyler, mesela Peygamberimiz dürüsttü ve doğru sözlüydü, yalan söylemezdi, emanete hıyanet etmezdi. Bu yarışmayı kazanmak için girebilirsiniz ve girip de kaybeden yoktur bu yarışmayı." dedi.  
 
"Siyer yarışmalarını çok seviyorum ve her zaman katılmayı düşünüyorum" 
 
Eylül Emine Sel , "Sınav çok güzel geçti. Zorlandığım sorular oldu ama yine de sınav çok güzel geçti. Hep güzel şeyler öğrendim. Peygamberimizin hayatı, savaşları, Peygamber Efendimiz çok dürüst, çok doğru, çok yardımsever, çok iyi, çok iyi bir peygambermiş. Yardım etmeyi de çok seviyormuş. Bu tür yarışmalar çok güzel. Özellikle siyer yarışmalarını ben çok seviyorum. Her zaman katılmayı düşünüyorum."  diye belirtti.
 
"Peygamber Efendimiz hakkında bir sürü bilgim oldu" 
 
Abdullah Düzen, "Siyer yarışmasına girdik. Kitabı okuduktan sonra soruları cevaplıyoruz. Sonra da ödülleri alıyoruz. Sınavda stres olmadan soruları çözdük. Sonra cevaplarını alıp ne kazandığımıza bakacağız. Çeşitli şeyler öğrendim. Peygamber Efendimiz hakkında bir sürü bilgim oldu." dedi.
 
 Son olarak yarışmaya katılan bir grup öğrenci hep bir ağızdan "Peygamber Efendimizi çok seviyoruz."  diye haykırdı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA