• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Siyer Yarışması her iki dünya saadetini kazanmamıza vesile olur  https://ilkha.com/egitim/siyer-yarismasi-her-iki-dunya-saadetini-kazanmamiza
02 Aralık 2019 Pazartesi 12:52

​"Siyer Yarışması her iki dünya saadetini kazanmamıza vesile olur" https://ilkha.com/egitim/siyer-yarismasi-her-iki-dunya-saadetini-kazanmamiza

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Malatya İl koordinatörü Harun Şahin, gençlerin İslam’dan koparıldığı bu dönemde Allah Resulü’nün hayatı ihlâs ve samimiyetle okunduğunda her iki dünya saadetinin kazanılmasına vesile olacağına dikkat çekti.https://ilkha.com/eg
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Umre ödüllü 2020 Siyer Yarışması kayıt başvuruları Malatya’da da hummalı bir şekilde devam ediyor.
 
Malatya’da yarışma hazırlıkları afiş, el broşürü ve üniversite ve okullarda öğrencilere yönelik tanıtım çalışmalarıyla devam ediyor. Bu kapsamda basılan afişler asılırken, el ilanları da dağıtılmaya başlandı.
 
Siyer Yarışması’nın Malatya İl koordinatörlüğünü yürüten Hayrın Yolcuları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Harun Şahin, kaybedeni olmayan Siyer Yarışmasına genç, yaşlı, kadın, çocuk tüm Malatya halkını beklediklerini söyledi.
 
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Umre ödüllü Siyer Yarışması düzenleneceğini belirten Şahin, bu yılki yarışmanın 2 kitap ve 4 kategoriden oluştuğunu hatırlattı.
 
Şahin, şöyle devam etti: "İlköğretim öğrencilerine yönelik, 1 ve 2’inci kategori için Sadullah Aydın’ın kaleminden 'Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Zamanına Bir Yolculuk', ikinci kitap da yetişkinlere yönelik 3-4’üncü kategorileri için M. Hüseyin Özdemir'in kaleminden Son Peygamber Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hayatı' adlı kitaplardır. Her kitaptan 60 tane soru hazırlanacak. Sınava katılıp dereceye girenlere Umre, bilgisayar, bisiklet ve futbol topu gibi çeşitli ödüllerimiz de var. Bu sayede gençlerimizi Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını okumaya teşvik ediyoruz. Özellikle sosyal medyanın çocukları ailelerden kopardığı bu dönemde gençlerimizin Allah Resulü’nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  hayatını okuyarak ve hayatlarında tatbik edecek bir gençlik amaçlıyoruz. Bu kitaplar Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumundan vefatına kadar hayatını konu alıyor. Biz de Malatya Hayrın Yolcuları Derneği olarak halkımız için bu güzel hizmete bir katkımızın olmasını istiyoruz."
 
 
"Temennimiz her yaş gruptan siyer sınavına katılmalarıdır"
 
Üniversitelerde, okullarda ve birçok kitap evinde kitap temin noktaları oluşturduklarını belirten Şahin, işyerlerinin camlarına afiş asarak ve el broşürleriyle halkı Siyer Yarışmasından haberdar etmeye başladıklarını söyledi.
 
Şahin, "Çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor. Elimizden geldiği kadar halkımızı kaybedeni olmayan sınavdan haberdar etmeye çalışacağız. Kayıtlarımız 17 Ocak tarihine kadar devam edecek. İsteyen katılımcılar kitap arkasında bulunan barkottan da internetten kendi kayıtlarını yapabilirler. Halkımızdan temennimiz her yaş gruptan siyer sınavına katılmalarıdır. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Çünkü Allah-u Teâlâ’nın rızası gözetilerek giriliyor ve bu vesileyle Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı öğreniliyor. Burada ilk ödül manevi açıdan kazanılan ödüldür. Çünkü Allah Resulü’nün hayatında bizlere güzel örnekler vardır. Bizim önderimiz, rehberimiz Allah Resulü Aleyhi salatu vesselamdır." diye belirtti.
 
"Allah Resulü’nün hayatı her iki dünya saadetini kazanmamıza vesile olur"
 
Şahin, son olarak şunları söyledi: "Bilgi kirliliğinin olduğu bu çağda ve gençlerimizin İslam’dan koparıldığı bu dönemde Allah Resulü’nün hayatını ihlâs ve samimiyetle okuduğumuzda yaşantımızda değişiklik olur, temiz bir gençlik ve temiz bir aile oluşur. Bu vesileyle her iki dünya saadetini kazanmamıza vesile olur. Malatya halkı olarak yaşlısı genci, kadını çocuğu engellisi herkesi kaybedeni olmayan bu yarışmaya davet ediyoruz. İnşallah Allah Resulünün hayatını okudukları zaman nasıl bir tat alacaklarını o zaman anlayacaklar." (İLKHA)
 
Bu haber toplam 941 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA