• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta yaban keçisi avına 260 bin 900 lira ceza
17 Mart 2023 Cuma 08:17

Şırnak'ta yaban keçisi avına 260 bin 900 lira ceza

İlçe Jandarma Komutanlığı önceki gün Cudi Dağı bölgesinde bir kişinin yaban keçisi avladığı yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçti.
İlçe Jandarma Komutanlığı önceki gün Cudi Dağı bölgesinde bir kişinin yaban keçisi avladığı yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçti.
 
Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesi kırsalında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Jandarma kaçak avlananların yakalanması için çalışma başlattı.
 
Jandarma ile birlikte bölgede geniş çaplı çalışma başlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü 1 kişiyi avladığı yaban keçisi ile birlikte suçüstü yakaladı.
 
Derisi yüzülmüş halde bulunan yaban keçisine el konulurken, yaban keçisini avlayan kişiye  toplam 10 bin 900 TL idari para cezası ile 250 bin TL tazminat cezası lira ceza kesildi.
 
Şırnak’ta Cudi ve Gabar dağları mevkii ile Beytüşşebap, İdil ve Uludere ilçelerinin yaban keçilerinin yaşam alanı olarak biliniyor. 
 
Yaban Keçisi dünyada ve ülkemizde nesli tehlike altında türler arasında olup Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) yayınladığı Dünya Kırmızı Listesinde, vahşi yaşamda soyu tükenme tehlikesi büyük olan türler “VU” kategorisinde yer almaktadır.
 
Ülkemizde Kara Avcılığı Kanunu kapsamında da korunan türler arasında yer almaktadır. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA