• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnak’ta sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi
08 Aralık 2021 Çarşamba 10:31

Şırnak’ta sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

Şırnak’ta Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, hekimlere yönelik zam düzenlemesinin tüm sağlıkçılara uygulanmasını isteyerek iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Şırnak’ta Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde bir araya gelerek TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sonuna bırakılan zam düzenlemesinin sadece hekimleri kapsamasına tepki gösterdi.
 
Sağlık çalışanları, 'haksızlığa ve ayrımcılığa yeter' yazılı pankart açıp düzenlenmenin tüm sağlık çalışanlarına yönelik yapılmasını istedi.
 
Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Ömer Taşar, sendika üyeleri olarak hekimlere yönelik zam düzenlemesine karşı olmadıklarını belirterek, "Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkâr anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Siyaset eliyle, kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz, Meclis'ten, yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya, sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar." dedi.
 
Sağlık-Sen olarak perşembe günü de iş bırakacaklarını kaydeden Taşar, "Bu vahamete dur demek için bugün olduğu gibi perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye'de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA