• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnak’ta mavi kategori için seferberlik başlatıldı
23 Ağustos 2021 Pazartesi 16:43

Şırnak’ta mavi kategori için seferberlik başlatıldı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, aşılama oranında yüzde 67,8'le turuncu kategoriden sarı kategoriye ulaşan Şırnak’ta aşılama seferberliğine eşlik eden Vali Ali Hamza Pehlivan, bugün itibariyle aşılama oranının yüzde 70’e ulaştığını söyledi.
Şırnak’ta Valilik koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce mavi kategoriye geçmek için seferberlik başlatıldı.
 
Kent genelinde oluşturulan 30 noktada aşılama çalışmaları devam ederken 200’ün üzerinde yaklaşık 400 sağlık çalışanından oluşan mobil ekipler kent merkezi, ilçe, belde, köy ve mezralara kadar ev-ev dolaşarak aşılama çalışmalarına devam ediyor.
 
Mobil sağlık ekiplerinin Ali Gaffar Okan Caddesinde aşılama çalışmalarına nezaret eden Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, beraberinde İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, saha koordinatörü Uzman Doktor Onur Mahmutoğlu ile esnaf vatandaşlarla bir araya geldi.
 
Temizlik, maske, mesafe tedbirleriyle ilgili hatırlatmalarda bulunan Vali Pehlivan, aşı yaptırmayan vatandaşlardan aşı yapmalarını rica etti. 
 
Geçtiğimiz hafta itibariyle aşılama oranı yüzde 65 olan Şırnak’ın bugün itibariyle yüzde 70’e yükseldiğini dile getiren Pehlivan, Şırnak’ın mavi kategoriye geçmesini istedi.
 
Bir saat içerisinde 50 iş yeri ziyaretiyle 70 kişinin aşı yaptığını ifade eden Pehlivan, “Amacımız bir yandan aşılama konusunun ne kadar hayati öneme haiz olduğunu hatırlatmak, bir yandan da esnaflarımız ve vatandaşlarımız arasında aşılarını hala yaptırmayan varsa aşılarını yaptırmalarını sağlamaktır. Bugün de bu cadde üzerinde birçok ziyaret yaptık. Vatandaşlarımız sağ olsunlar, aşılarını yaptırdılar.” dedi.
 
Sağlık çalışanlarının sürekli sahada olduğunu söyleyen Pehlivan, “200’ün üzerinde mobil ekiplerimiz ve 30’a yakın aşılama noktalarımız var. Gece saat 12’lere kadar ekiplerimiz aşılama yapıyorlar. Vatandaşlarımızın mahallelerine, köylerine, mezralarına kadar, evlerine, bulundukları yerlere kadar ekiplerimiz gidiyor ve orada aşılarını yapıyor. Sağlık birimlerimizde de bir yandan aşılama çalışmaları devam ediyor. Bu şekilde devam edersek inanıyorum ki kısa süre içerisinde düşük riskli il kategorisi olan mavi kategoriye hep birlikte ulaşmış olacağız.” diye konuştu.(İLKHA)
Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA