• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta mahalleliler bozuk yollara tepki için yol kapattı
07 Temmuz 2022 Perşembe 10:19

Şırnak'ta mahalleliler bozuk yollara tepki için yol kapattı

Şırnak'ta Merkez yeni mahallede yıllardan beridir yapılmayan yollara tepki gösteren halk yolu trafiğe kapatarak tepki gösterdi.
Şırnak Merkez Hoca Ahmet Yesevi Caddesinin yıllardan beridir onarılmadığını söyleyen mahalleli, kış aylarından çamur yüzünden sokağa çıkamadıklarını, yaz aylarında ise tozdan dolayı evlerinde dâhi duramadıklarını söylediler.
 
2016 yılında bu yana cadde ve sokaklarının onarılmadığını aktaran mahalleliler, sokak ve caddelerin onarılmasını için yolları trafiğe kapatarak seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.
 
"Yollarımız köstebek yuvasına dönmüş"
 
Yıllardan beridir caddelerinin yapılmadığını söyleyen Hüseyin Özen, "Cadde ve sokaklarımız 2016'da beridir bu halde. Defalarca yetkililerle görüştüğümüz halde yollarımız onarılmadı, caddelerimiz köstebek yuvasına döndü. Mahalleli olarak mağdur durumdayız, kış aylarında çamur yüzünden sokaklarımızda yürüyemiyoruz. Yaz aylarında ise tozdan topraktan dolayı evlerimizde dahi duramıyoruz. Mahalleyi terk etmemiz mi lazım. Yetkililerden isteğimiz bu yollarımızın kısa zamanda yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.
 
Fendi Pusat, "Yetkililerle defalarca görüştük kimse sesimize kulak asmıyor. Bu tozdan nefes alamıyoruz, sokağa çıkamıyoruz, yetkililerin acilen bu sorunu çözmelerini bekliyoruz." dedi.
 
"Çocuklarımız gözlerinden sürekli hastalanıyor"
 
Muhittin Gülenç, "Çocuklarımız toz ve topraktan dolayı gözlerinden hastalanıyor. Hastaneye götürüyoruz, doktor bulamıyoruz. Artık evimizde dahi idare edemiyoruz, sokaklarımız caddelerimiz çamur ve tozdan geçilemez halde, her yerde çukurlar var, bu yüzden sesimizi duyurmak için yolu kapattık. Caddelerimiz onarılsın." şeklinde konuştu.
 
Yıllardan beridir sürekli oyalandırıldıklarını belirten mahalle sakini Asiya Zeyrek, "En ücra köylerin yollarını sokak caddelerini yapan yetkililer, yıllardan beridir merkezde olan yollarımızı yapmadı. Bizim ne suçumuz var. Biz de diğer mahalleler gibi sokaklarımızın ve caddelerimizin temiz olmasını istiyoruz. Bunun haricinde günde 1 saat bize su veriyorlar, biz bu su ile evin ihtiyaçlarını mı yapalım ya da sokaklarımızı sulayalım. Tozdan hasta oluyoruz, verdikleri sudan hasta oluyoruz. Evlerimizi bırakıp gidelim mi? Bunu mu istiyorsunuz. Bugün yarın yapacağız, diye bizi oyalıyorlar." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 816 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
  • Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek
  • ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA