• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta köy okulları yüz yüze eğitime hazırlanıyor
11 Şubat 2021 Perşembe 11:07

Şırnak'ta köy okulları yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Şubat'ta köy okullarının açılacağını duyurmasının ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde, öğretmenlerin öncülüğünde köylüler okulda temizlik çalışması başlattı.
Silopi ilçesine bağlı Çukurca İlk-Ortaokulu'nda eğitim ve öğretim hazırlıkları başladı. Öğretmenler ve köylüler beraber okul zeminini deterjanla, masa ve sıraları ise antitepstik dezenfektan ile baştan aşağı temizledi.
 
Yeni tip Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında fiziksel mesafeyi korumak için sıralara uyarı etiketleri yapıştırılırken, okul ve sınıf girişlerine el dezenfektanı takıldı. Okulun birçok noktasına maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için çeşitli uyarı afişleri asıldı.
 
Sekvan Yel
 
Okul Müdürü Sekvan Yel, okulların açılmasının eğitimciler ile öğrencileri sevindirdiğin belirterek, "Okulların açılacak olması hem bizleri hem de öğrencileri sevindirdi. Uzun bir dönemin ardından yine ders zillerimiz çalmaya başlayacak. Okulumuzu dezenfekte ettik ardından okul temizliğine başladık. Bu çalışmalarımıza öğretmen arkadaşlarımız, köy muhtarımız ve köylü vatandaşlarımız bize yardım ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Okulumuz şu an yüz yüze eğitime hazır bir haldedir. Tüm velilerimizin güvenli bir şekilde çocuklarını eğitime göndermelerini bekliyoruz." dedi.
 
Veysi Atilla
 
Okul temizliğine katılan Köy Muhtarı Veysi Atilla, okulların eğitim-öğrenime açılmasını sevinçle karışladıklarını belirterek okulun eğitime hazır olduğunu söyledi.
 
Mehmet Atilla
 
Temizlik çalışmasına katılan köylülerden Mehmet Atilla da çocuklarının yüz yüze eğitim-öğretime başlamasına sevindiklerini ifade etti.
 
Atilla, "Biz de vatandaşlar olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Temizlik çalışmalarına katılan herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA