• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta kaybolan çocuğu arama çalışmaları sürüyor
24 Kasım 2023 Cuma 09:00

Şırnak'ta kaybolan çocuğu arama çalışmaları sürüyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 16 Kasım'da kaybolan Mehmet Mehdi Demiralp'ın (17), boğulma şüphesi ile Dicle Nehri'nde yapılan aramasına 8'inci gününde de devam ediliyor.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 16 Kasım'da kaybolan Mehmet Mehdi Demiralp'ın (17), boğulma şüphesi ile Dicle Nehri'nde yapılan aramasına 8'inci gününde de devam ediliyor.
 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaybolduğu bildirilen 16 yaşındaki Mehmet Mehdi Demiralp'in cep telefonu Dicle nehri kenarında kayaların üzerinde bulunmuştu.
 
Yapılan ihbar sonrası boğulma şüphesi ile 8 gündür Dicle Nehri’nde su altında ve üstünde, havadan ve sınır hattında aramalara devam ediliyor.
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
 
"Havada, karadan ve su üzerinden arama çalışması devam ediyor"
 
AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek
 
Çocuğun cep telefonunun ailesi tarafından Dicle Nehri kenarında bulunması ve çocuğun suda kaybolması şüphelerinin artması üzerine bütün ekipleri seferber ettiklerini ifade eden AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, "Perşembe günü kaybolmuş olan bir çocuğumuz var. 17 yaşındaki kayıp şahsı ailesi öncelikle kendileri bulur diye ilgili makamlara başvurmamıştı. Dicle nehrinin kenarında bir kayanın üzerinde çocuğa ait cep telefonunun bulunmasıyla bütün şüpheler suda boğulduğuna dair yoğunlaşmaya başladı. 112 acil çağrı merkezine kayıp ihbarını bulunduktan sonra ekiplerimizle hemen harekete geçtik. Bu kapsamda sayın valimizin talimatları doğrultusunda Bitlis Tatvan emniyeti su altı birimine bağlı 6 dalgıcımız şu anda arama çalışmalarına devam ettiriyor.  Bununla beraber Cizre belediyesi itfaiye Müdürlüğü'ne ait dalgıç ekiplerimiz çalışmalarımıza destek veriyor. AFAD olarak tam teçhizatlı personellerimiz ile sazlıkları, nehir yatağını ve kıyı kenarlarını taramak suretiyle yürüyerek suyun sahil kenarında arama faaliyetlerini yürütüyorlar. AFAD sualtı dronumuzla nehirden görüntüler çekerek kayıp vakayı bulmaya çalışıyoruz. Aynı şekilde il emniyet müdürlüğümüze bağlı İHA ekipleri ile nehir üstünden kıyı şeridini ve sazlıkları havada tarama şeklinde destekte bulunarak arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Devletimizin tüm imkânlarını seferber etmiş durumdayız." diye konuştu.
 
"Devletin tüm imkânları seferber edildi"
 
Sınır hattı boyunca kilometrelerce yürüyerek nehir kenarının tarandığını belirten İşlek, "Biz, AFAD ve Şırnak Valiliğine bağlı tüm birimler olarak devletin bütün imkânlarını çocuğun bulunması için seferber etmiş bulunmaktayız. Ancak suda arama çalışmaları sabır gerektiren ve bazen uzun süren işlerdir. 45 gün süren vakalar olmuştur, 30 gün süren vakalar olmuştur. Aynı saatte bulduğumuz vakalar olmuştur. Biz bütün imkânlarımızla her yeri ve her karışı didik didik ve titizlikle arıyoruz ve inşallah kısa sürede buluruz. Çalışmalarımıza DSİ de Ilısu Barajı’nın bütün ünitelerini kapatarak destek verdi. Arama çalışmalarımızda şu an ekiplerimiz Habur sınır kapısına kadar ulaşmışlar. Hem botlarla su üzerinden hem de yürüyerek kıyı şeridinde arama çalışmaları devam ediyor. Şu anda arama çalışmalarımıza Türkiye sınırlarının bittiği noktaya kadar vardık. Kayıp vakaya rastlayamadık. Sabırla aramaya devam edeceğiz. Şu ana kadar bu bölgede yaşanan boğulma vakalarımızda bulmadığımız bir vaka olmadı. Ama şu an bu durum bizim açımızdan biraz uzun sürdü ancak ekiplerimiz sabırla aramaya devam edeceklerdir. Bugüne kadar Dicle nehrinde çok boğma vakası olmuştur. Şu ana kadar burada bulmadığımız vaka olmamıştır. Devletin tüm imkânlarını seferber etmiş durumdayız. Birinci günden beri yoğun yağışlara rağmen arama çalışmalarımız devam ediyor. Arama çalışmalarında desteklerini esirgemeyen sayın valimize, kaymakamımıza ve tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA