• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta ilk defa burun içinden gözyaşı kanalı ameliyatı gerçekleştirildi
06 Mart 2024 Çarşamba 09:07

Şırnak'ta ilk defa burun içinden gözyaşı kanalı ameliyatı gerçekleştirildi

Şırnak Devlet Hastanesi göz hastalıkları doktoru Op. Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı tarafından ilk kez doğuştan gözyaşı kanalları tıkalı olan hastaya burun içinden gözyaşı kanalı ameliyatı yapıldı
Şırnak Devlet Hastanesi göz hastalıkları doktoru Op. Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı tarafından ilk kez doğuştan gözyaşı kanalları tıkalı olan hastaya burun içinden gözyaşı kanalı ameliyatı yapıldı
 
Şırnak Devlet Hastanesinde göz hastalıkları doktoru Op. Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı tarafından ilk kez Endoskopik DSR (burun içinden gözyaşı kanalı) ameliyatı gerçekleştirildi.
 
Yapılan poliklinik muayenesinde her iki gözünde de doğuştan gözyaşı damar tıkanıklığı olduğu tespit edildi.
 
Hastaya ameliyat tavsiye edilmesi üzerine, Şırnak Devlet Hastanesinde ilk kez burun içinden gözyaşı kanalı ameliyatı yapılmak üzere hazırlıklar başlatıldı.
 
Şırnak Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı , "Hastamız bize daha önceden gözyaşı tıkanıklığı için başvuruda bulundu bizler de yaptığımız muayene sonucunda her iki gözünde de gözyaşı tıkanıklığı olduğu tanısını koyduk. Yapılan muayene ve tanıdan sonra hastamıza ameliyat önerdik.  Ameliyat yapılacağı zaman kesinin dışarıdan yapılacağını ve estetik açıdan sıkıntı olacağını hastamıza ilettik. Her hastada olduğu gibi dışarıdan yapılan kesi hastada 'ne kadar kesi izi kalır bu estetik konforu etkiler mi?' diye soru işaretleri vardır tüm hastalarımızda. Hastamıza ameliyatın estetik açıdan konfor bozukluğu olmadan burun içinden tüp yerleştirerek ameliyat yapacağımızı söyledik ve ameliyatın tüm detaylarını anlattıktan sonra hastamızı ameliyat için hazırladık. Ameliyatımızı Kulak Burun Boğaz uzmanımız Op. Dr. İzzet Özgür Özlük hocamızla birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Buradan değerli hocamıza da teşekkür ederim." şeklinde konuştu.
 
Gözyaşı tıkanıklığı ameliyatı yapılan Songül Kabul, "Doğuştan gelen bir hastalığım vardı. Çoğu defa hastanelere gittim sürekli beni başka illere gönderip durdular. En sonunda Şırnak Devlet Hastanesi göz polikliniği Op. Dr. Gazi Bekir Özçakmakçı hocamıza randevu alarak başvuruda bulundum. Doğuştan gelen hastalığımı kendisine anlattım ve sonuç olarak ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatın dışarıdan kesi şeklinde olabileceğini ve bu konuda estetik olarak konfor bozukluğunun olabileceğini ifade etti. Ancak burun içerisinden tüp takılarak yapılırsa estetik açıdan bir sıkıntı olmayacağını ifade etti. Bende estetik konforumun bozulmadan yapılacak olan ameliyatı kabul ederek ameliyat oldum. Yapılan ameliyattan çok memnunum. Hocamıza ve tüm ekibine teşekkür ederim." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA