• Mardin24 °C
  • Diyarbakır22 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnak’ta DENEYAP uygulama sınavı yapıldı
03 Temmuz 2024 Çarşamba 14:07

Şırnak’ta DENEYAP uygulama sınavı yapıldı

DENEYAP Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen DENEYAP Türkiye Uygulama Sınavı, "uzay kapsülü tasarımı" teması ile Şırnak'ta yapıldı.
DENEYAP Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen DENEYAP Türkiye Uygulama Sınavı, "uzay kapsülü tasarımı" teması ile Şırnak'ta yapıldı.
 
2021 yılında Şırnak’ta açılan DENEYAP Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda uygulama sınavı gerçekleştirildi. Yapılan uygulama sınavında öğrencilerden "uzay kapsülü tasarımı" yapılması istendi.
 
Türkiye genelinde 81 ilde 122 merkezde eş zamanlı olarak yapılan sınav, Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda uygulamalı olarak 2 seans şeklinde gerçekleştirildi. İlk yapılan sınava 4 ve 5’inci sınıf, öğleden sonra yapılan uygulama sınavına ise, 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları öğrencileri ter döktü.
 
90 Dk. Süren uygulama sınavına katılan öğrenciler yaptıkları tasarımlarla puan almaya çalıştı. Öğrenciler, hedeflerinin uzay mühendisliğini kazanmak olduğunu belirtti.
 
İremsu Şen, "Bugün DENEYAP atölyeleri için uygulama sınavına girdik. Ben yaptığım tasarımla gayet başarılı olduğumu düşünüyorum. Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkmak istiyorum. Hedefim uzay mühendisliğidir. Geleceğin astronotları biz oluruz inşallah." şeklinde konuştu.
 
"Uzay Kapsülü Tasarımı" uygulama sınavına katılan 9’uncu sınıf öğrencilerinden Mehmet Şığva, geleceğime çok uygun gördüğüm için DENEYAP sınavına katıldım. Uygulamalı sınavda uzay kapsülü yaptık. Yaptığım tasarımın başarılı geçtiğine inanıyorum. Hedefim uzay ve havacılık eğitimlerine katılmak. Kursta edineceğim bilgiler çok önemli görüyorum. " ifadelerini kullandı.
 
"İsmail Ebul-İz El Cezeri’nin torunlarının da gün geçtikçe arttığına şahit olmaktayız"
 
Öğrencilerin üç farklı aşamadan geçerek uygulama sınavına girmeye hak kazandıklarını belirten Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Şırnak il sorumlusu Rukiye Asan, , "81 ilimizde 122 farklı lokasyonda eş zamanlı olarak başlayan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri 2024 öğrenci alımı sürecinin son olan uygulama aşaması bu gün Şırnak’ta gerçekleştirildi. Aynı zamanda bu heyecan bu istek ve motivasyon Şırnak DENEYAP atölyesinde de gerçekleşmiş oldu.  Şırnak'ta DENEYAP teknoloji atölyelerine olan ilgi oldukça fazlaydı. Okullarda tanıtım yaptığımız zaman şahit olmuş olduk. Sınava katılım sağlayan birinci aşamada 697 öğrencimiz bulunmaktadır. Finale kalan öğrencilerimiz ve son uygulama aşamasına kalan 263 öğrencimiz uygulama aşamasına geçmeye hak kazandılar. Sınav değerlendirme kriterinden sonra da öğrenciler DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencisi olmaya hak kazanacaklar. DENEYAP Teknoloji atölyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TUBİTAK Ana paydaşlarımız. Burada çocukların temel mühendislik alanlarında, kodlama, yazılım, siber güvenlik ve yapay zekâ gibi birçok alandan temelden eğitim görmekteler. Bu da ileride geleceğin teknoloji yıldızlarını, bilim insanlarını yetiştirmek için atmış olduğumuz çok güzel projelerden bir tanesidir. Bilimin ve sibernetiğin kurucusu olan İsmail Ebul-İz El Cezeri’nin torunlarının da gün geçtikçe arttığına şahit olmaktayız. Bu da tam bağımsız Türkiye olma adına milli teknoloji hamlesini benimseyerek nitelikli, kaliteli insan kaynağına ulaşmamıza kanıtlamış oluyor. Öğrencilerimiz toplamdan 36 ay boyunca ücretsiz bir şekilde DENEYAP Teknoloji Atölyelerimizde eğitim görmeye hak kazanacaklar. İlk 24 ay teorik ve pratik olarak DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde her hafta düzenli bir şekilde mühendisler tarafından eğitim görmekteler. Son bir yılda takımlaşmaya giden öğrenciler TEKNOFEST gibi dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivaline ve yapılacak etkinliklere hazırlıyoruz. Bizler geleceğin teknoloji yıldızlarını belirlemekteyiz. Mühendislik, yazılım, kodlama ve yapay zekâ alanlarına ilgi duyan öğrencileri temelden geliştirip profesyonel bir seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. " dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MAÜ’den Kanserde Erken Teşhisin Önemi Vurgusu
  • Vali Akkoyun, "En İyi Narkotik Polisi: Anne" Programına katıldı
  • MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE SEMİNERİ DÜZENLENDİ
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul ve Kutlama Programı Düzenlendi
  • Cumhuriyet Bayramı Midyat’ta Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA