• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta bir öğretmen öğrencilerinin gözleri önünde darp edildi
11 Kasım 2022 Cuma 07:59

Şırnak'ta bir öğretmen öğrencilerinin gözleri önünde darp edildi

Şırnak Cizre Cumhuriyet Ortaokulunda görev yapan bir öğretmen görevi sırasında bazı öğrenci velileri tarafından darp edildi.
Şırnak Cizre Cumhuriyet Ortaokulunda görev yapan bir öğretmen görevi sırasında bazı öğrenci velileri tarafından darp edildi.
 
İddialara göre Cizre Cumhuriyet Ortaokulunda görev yapan öğretmen M.K, derste uyardığı öğrencisinin hakaretine maruz kaldı.
 
Durumu okul idaresine bildiren öğretmen M.K dersine devam etti. Uyarılan öğrenci okuldan kaçarak abileri olan Ş.B. ve A.B.’ye haber verdi. Okula gelen öğrencinin velileri, ders sırasında öğretmene hakaret edip saldırdı.
 
Olay anının güvenlik kameralarına yansıdığı görüntülerde okuldaki öğretmen ve öğrencilerin araya girmesiyle saldırı son buldu. Öğretmene saldırıda bulunan veliler gözaltına alındı.
 
Saldırıya tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Cizre Şubesi, okul önünde basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını Şube Başkanı adına Abdullah Çatı okudu.
 
Eğitimciye yapılan saldırıyı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini belirten Çatı, okullarda güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini söyledi.
 
Çatı, "Eğitim sistemimizde aktör olması gereken öğretmenin ikinci plana itilmesi, öğretime ağırlık verilmesi, eğitim boyutunun ihmal edilmesi, , bunun sonucunda meydana gelen şiddet olayları; öğretmenlerin alaya alınması, darp edilmesi ve öldürülmesi, geleceğimizi karartacak bu erozyonu ciddi bir şekilde düşünmenin zamanının geldiğini, hatta geçtiğini net bir şekilde göstermektedir." dedi.
 
Şiddetin egemen ve baskın olduğu yerde sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamından bahsetmeni imkânsız olduğuna dikkat çeken Çatı, "Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Gözü dönmüş saldırganların umudu yaralamalarına ve toplumun geleceğini karartmalarına asla izin vermeyeceğiz. Bu saldırganlara karşı toplum olarak, ülke olarak önlem almak zorundayız. Öğretmenlerin hayatına kasteden bu saldırılara karşı önleyici ve caydırıcı tedbirler hayata geçirilmelidir. Okullarda güvenlik önlemleri artırılmalı, bu tür saldırılara karışanların kamu hizmetlerinden faydalanmalarına yönelik kısıtlamalar getirilmelidir." ifadelerini kullandı.
 
Öğretmenlik mesleğine itibar kazandırılması gerektiğini aktaran Çatı, şunları kaydetti:
 
"Daha önce yaşanan şiddet olaylarında tepkimizi ortaya koymuş ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda mutlaka öğretmeni şiddete karşı koruyacak yasal bir düzenleme olmalıdır demiştik. Gerek eylemlerimizle gerek kampanyalarımızla öğretmenlerimizin hayati tehlikesi olduğunu haykırmıştık. Bu artık bir zorunluluk, öğretmenlerimizin bu şiddet sarmalından kurtarılıp onlara hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir.
 
Şiddeti önleyici tedbirleri de kapsayan Öğretmen Meslek Kanunu ivedilikle güncellenmeli ve hayata geçirilmelidir. Çünkü böyle bir düzenleme olmazsa bu saldırılar devam edecek. Saldırıların önüne geçilmesi için Öğretmen Mesleğini Koruma kanunu (ÖMK)’nın bir an önce eğitim çalışanlarını ve eğitimcileri şiddete karşı koruyacak şekilde güncellenmesi gerekmektedir." (İLKHA)
Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA