• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnakta 500 köy çocuğuna kışlık giyecek yardımı
03 Şubat 2021 Çarşamba 11:26

Şırnak'ta 500 köy çocuğuna kışlık giyecek yardımı

​Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği, Şırnak'ın Kumçatı beldesindeki ihtiyaç sahibi çocuklara bot, mont, oyuncak ile temizlik malzemesi hediye etti.
Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Başkanı Meltem Kaya, 8 yıl önce ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek için 'benimle gülümse' sloganıyla yola çıktı.
 
8 yılda Türkiye'de 40 ile ulaşan Kaya, hem kendi imkanları hem de hayırseverlerin yardımıyla yaklaşık 7 bin çocuğa bot, mont, oyuncak gibi eşyaları hediye etti.
 
Kaya'nın hedefi, 81 ilin tamamına ulaşarak maddi durumu düşük ailelerin çocukların ihtiyacını gidermek.
 
Projesi kapsamında Kumçatı Beldesine gelen Kaya, 'Bir Umut Bin Mutluluk' projesi koordinatörü Emin Sevin ve Kumçatı Belediye Başkanı Nimet Demir'in destekleriyle köyde bulunan 500 çocuğa, bot, mont, oyuncak, diş macunu, diş fırçası, hediye ederek çiğ köfte ile baklava ikramında bulundu.
 
"Benimle Gülümse" projesi kapsamında Kumçatı'ya geldiklerini belirten Kaya, "Proje kapsamında ülkede ihtiyaç sahibi çocuklarımızı belirleyerek değişik hediyeler gönderiyoruz kendilerine. Eldiven, bot, mont atkı bere, diş fırçası, diş macunu, el kremi, bazen yaş pasta gönderiyoruz. Bazen kendimiz getiriyoruz. Çiğköfte ve baklava ikramımız oldu çocuklara. Kumçatı'da 500 çocuğumuza oyuncak dağıtacağız." dedi.
 
Projede gönüllü olarak yer alan gençlerden Emin Sevim, amaçlarının 81 ildeki çocuklara ulaşarak ihtiyaçlarını gidermek olduğunu söyledi.
 
Ahmet Hakan Şimşek ile Elif Şimşek isimli çocuklar da yapılan yardımlardan dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA