• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnaklılar TOKİ kura çekimini heyecanla bekledi
08 Kasım 2022 Salı 07:58

Şırnaklılar TOKİ kura çekimini heyecanla bekledi

Toplu Konut İdaresi'nin ’İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesinde ilk kura çekimi Şırnak’ta yapıldı. Kura çekimini canlı izlemeye gelen Şırnaklılar, isimlerinin okunmasını heyecanla bekledi.
TOKİ'nin 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında Şırnak’ta yapılması planlanan bin 450 konut için ilk kuralar çekildi.  Kura çekimi yapılan salona gelen Şırnaklılar, kurada isimlerinin çıkması için heyecanla bekledi.
 
İlk defa ev sahibi olacaklarını belirten Şırnaklılar, heyecanlarını İLKHA mikrofonlarına anlattı. Kurada isimleri çıkanlar, ailelerini telefonla arayarak mutluluklarını paylaştı.
 
Abdullah Payam
 
Abdullah Payam, “ Bu konutların yapımı için Sn. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Ben ve 2 oğlumla kaydımızı yaptık. İsimlerimizin okunmasını bekliyorum. İnşallah bize çıkar. Bu konutların devamını da istiyoruz. Herkes konut sahibi olsun umarım. Şimdiye kadar evimiz yoktu. Şuan kirada oturuyoruz. İnşallah kurada ismimiz çıkar ev sahibi oluruz. Bu kira sorunundan kurtuluruz.” ifadelerini kullandı.
 
Zehra Bilir
 
Zehra Bilir, “Güzel bir imkân oldu. Ev sahibi olduk. Şehid eşiyim bana da ev çıktı. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Yetim, fakir ve özürlüler içinde ev sahibi olma imkânı oldu. Çok mutluyuz. Bana ev çıktığı için değil ihtiyaç sahibi arkadaşlarıma çıktığı için de mutluyum.” Dedi.             
 
Abdülkerim Öden
 
Abdülkerim Öden, “ çok sevindik. Kura çekimi için geldim. Kaydımı ilk günde yaptım. Heyecanla bekliyorum. İsmimin çıkmasını bekliyorum. Kendi evimin olacağı günü bekliyorum. İnşallah ismim çıkar ve ilk evimin sahibi olurum. Allah nasip ederse ev olur bana. Daha önce yapılan TOKİ’lerden faydalanamadık. Şuan bekliyorum inşallah bana çıkacak.   ” İfadeleri kullandı.
 
Refik Tatar
 
Refik Tatar, “ gerçekten çok sevindim. Az önce isim çıktı.  Sabah erkenden salona geldim. Kura çekimini canlı izlemek için. Asgari ücretle geçiniyorum. Aylık Bin lira kira veriyorum. Şimdi evim oldu kira öder gibi ev sahibi olacağım. Kira öderken zorlanıyorduk ama şimdi kendi evimiz olacağı için kendi kiramızı ödeyim ev sahibi olacağız. Bu projeyi yapan Sn. Cumhurbaşkanımıza ve herkesten Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA