• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener asaleten atandı
25 Ocak 2021 Pazartesi 09:06

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener asaleten atandı

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yıldız’ın yerine vekâleten göreve getirilen Nazan Şener, Cumhurbaşkanlığı kararıyla asaleten atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmî Gazete’de yayınlanan kararlarla birçok bakanlıkta çeşitli görev değişikleri oldu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’ın görevden alınmasıyla Çankaya Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okul müdürlüğü görevini yürütürken 11 Aralık 2019’da Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten göreve getirilen Şener, resmî gazetede yayımlanan kararla asaleten olarak atandı.
 
Nazan Şener kimdir?
 
Grafik Tasarım alanı uzman öğretmeni olan Şener, lisans eğitimimi Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Resim Öğretmenliği, yüksek lisans eğitimini ise Ahmet Yesevi Üniversitesi –Ekonomi Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi programında tamamladı.
 
Kariyeri, 1984 yılında Adana İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde öğretmen olarak başladı. 1986 yılında aynı okulda müdür yardımcılığı, 1989-1992 yılları arasında Kars Kağızman Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü, 1993-1999 yılları arasında Kırklareli Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesinde Müdür başyardımcılığı, 1999-2004 yılları arasında Şanlıurfa Siverek Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü, 2004-2010 yılları arasında Ankara Cebeci Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesinde Okul Müdürlüğü görevlerini yürüttü.
 
2010-2019 yılları arasında Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü görev süresinin dolması nedeni ile 5 Temmuz 2019 tarihinden 11 Aralık 2019 tarihine kadar Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü olarak görev yaptı.
 
Hizmet içi eğitimler dışında Hava Lisan Okulunda altı ay İngilizce dil eğitimi, Milli Güvenlik Akademisinde de MEB adına Kamu Diplomasisi Eğitimi alarak, 24 Kasım 2006 yılında Resim-Grafik alanında Türkiye birincisi olarak Uzman öğretmen unvanı aldı.
 
Şener, yüksek lisansta "Mesleki Eğitimin Ülke Kalkınmasında Yeri ve Önemi" konulu araştırma tezini hazırladı. Ayrıca birçok bildiri ve bir kitap bölümü bulunmaktadır.
 
Şener’in temel ilgi alanı “Mesleki eğitimin yeniden yapılandırılması ve yönetiminde yapılabilecek iyileştirme, düzenleme, değişim ve dönüşümler” olup kadın ve genç kızların mesleki eğitimi ile aileye ve ekonomiye katkılarının sağlanmasıdır.
 
Görev yaptığı okullardan Kars Kağızman Kız Meslek Lisesinin kurulması ve Kağızman da kız çocuklarının okumasıyla birlikte meslek sahibi olmalarına katkı sağladı. Siverek Kız Meslek Lisesinde Sosyal Riski Azaltma (SIRAP) projesi kapsamında meslek edindirme kursları açmış ve Siverekli kadınları meslek sahibi olmalarını sağlayarak kendi işlerini kurmalarını sağladı.
 
Cebeci Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve rotasyon ile atandığı Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesinde Toplam Kalite Yönetimi Çalışmalarını ekibi ile gerçekleştirip en son Türkiye Kurum Yönetim Süreçlerinde görev yaptığı okulu Türkiye ikincisi olmaya hak kazandı.
 
Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında kalite değerlendiricisi olarak Bakanlık adına görev alan Şener, birçok il, bölge, okul ve kurumu incelemiş ve değerlendirdi.
 
Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünün oluşması döneminde birleşen genel müdürlüklerin bir arada uyum içinde çalışmaları için dönemin Genel Müdürü tarafından görevlendirilmiş ve Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünde Kalite Daire Başkanlığının kurulması alt yapı çalışmalarını ekibi ile gerçekleştirdi.
 
Görev yaptığı tüm illerde mesleki eğitim alanında oluşan tüm kurul ve komisyonlarda görev aldı. MEB’in ŞURA toplantılarına seçilen üye olarak katılmıştır. En son görev yaptığı okulda toplumsal farkındalığı yaratma, tarım alanına ilgi uyandırma amacı ile iki kez okul, öğrenci, veli, öğretmen iş birliği ile Guiness rekoru kırarak okul Ankara Ticaret Odası (ATO) iş birliğini gerçekleştirdi.
 
Ankara Ticaret Odası iş birliği ile meslek alanlarının güçlendirilmesi amacı ile 2010 yılından bugüne kadar protokoller ile okul sektör iş birliğini gerçekleştirdi. Aynı iş birliğini yerel yönetimler ile de gerçekleştirerek Altındağ Belediyesi ile protokol yapıp üç meslek alanında (Konaklama Seyahat, Tarım, Yiyecek İçecek) uygulama oteli ve uygulama alanlarını işletilmesini sağladı.
 
Şener, evli olup bir çocuk (erkek) sahibidir. (İLKHA)
Bu haber toplam 608 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA