• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Sınır hattındaki köylüler endişeli
18 Ekim 2019 Cuma 16:26

​Sınır hattındaki köylüler endişeli

Mardin'in sınır hattında bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar, PKK/PYD-YPG'nin özellikle sivilleri hedef alan saldırıları yüzünden hala korku içinde olduklarını belirtiyorlar.

Türkiye, Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı "Barış Pınarı Harekatı"na ara verdi, ancak PKK/YPG'lilerin Mardin'de özellikle sivilleri hedef alan saldırıları, sınır hattında yaşayan köylüleri endişelendirmeye devam ediyor.  

PKK/YPG'liler, 11 Ekim'de Nusaybin'e düzenlediği saldırıda 11, 15 Ekim'de Kızıltepe'ye düzenlediği saldırıda ise 2 sivil olmak üzere toplam 13 sivili katletti, 80'e yakın sivili yaraladı.

PKK/PYD-YPG mensuplarınca Kızıltepe ilçesinin Taşlıca ve Otluk kırsal mahallelerine siviller hedef alarak düzenlediği saldırılar sonrası özellikle sınır hattında yaşayan vatandaşlar, hala korku içinde olduklarını belirtiyorlar.

Saldırının yapıldığı Taşlıca köyüne bir kilometre yakınında bulunan Büyükboğaziye Mahallesinde (Köyü) bulunan vatandaşlar, İLKHA muhabirine durumlarının kötü olduğunu söylediler.

"Köyde sadece ihtiyarlar kaldı"

Köy sakinlerinden Hadi Aydın, "Sınıra yakın bir yerdeyiz ve bu saldırılar yüzünden durumumuz çok kötü. Komşu köyümüze yapılan saldırı sonrası köyümüzde de insanlar şehre göç etmek zorunda kaldılar. Şu an köyde kadın ve çocuk kalmamış. Sadece ihtiyarlar kaldı, o da hayvanlarına göz kulak olmak için kaldılar. Biz de kararsız kalmışız, belki biz de şehre gideriz." diye konuştu.

"Allah kimseye böyle bir acı göstermezsin"

Komşu köyleri olan Taşlıca'da yaşanan olayda 2 insanın hayatını kaybettiğini, birçok kişinin de yaralandığını aktaran Aziz Gündüz de saldırıda hayatını kaybeden Hacı Halil Türkoğlu'nun yakın arkadaşı olduğunu söyledi.

Gündüz, "Hacı Halil'in vefat etmesinden dolayı hepimiz çok üzülüyoruz. Bizim aile dostumuz ve akrabamızdı. 2 kişiyi defnettik, 12 kişi de yaralı, bunların bazıları da durumları kötü. Allah kimseye böyle bir acı göstermezsin. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar versin." dedi.

"Bir haftadır diken üstündeyiz"

Sivilleri hedef alan saldırılara tepki gösteren köylülerden Kemal Aydın, bir haftadır perişan olduklarını ve diken üstünde olduklarını söyledi.

Aydın, "Taşlıca saldırısında 2 kişi şehit oldu, 12 kişi de yaralandı. Allah vefat edenlere rahmet etsin, yaralılara acil şifalar versin. Çok üzgünüz, acı büyük, inşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Bu bir haftadır perişan bir haldeyiz, adeta diken üstündeyiz. Rahat değiliz, bir lokma ekmek boğazımızdan geçmiyor artık. Bu tür olayları istemiyoruz, bir kişinin burnunun kanamasını dahi istemiyoruz. Durumumuz şu an kötü, Allah düzeltsin. Bu birkaç gündür hem bizim köyde hem de çıvar köylerde yaşayan vatandaşlar, Kızıltepe şehir merkezine gitmek zorunda kaldılar. Bazıları Mardin'e, bazıları Diyarbakır ve Adana'ya akrabalarının yanına gittiler. Millet perişan oldu, inşallah selametle bu olaylar biter." diye konuştu.

"Çocuklar çok korktu, biz de korktuk"

Taşlıca Köyüne düzenlenen saldırı anında köyde olduğunu, önce az bir ses geldiğini ve ardından şiddetli bir ses duyduklarını aktaran Rıdvan Aydın da olayın duyulmasının ardından insanların köyü terk etmeye başladığını söyledi. Aydın, "Çocuklar çok korktu, biz de korktuk ama evimizi terk edemeyiz." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA