• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sınıf annesi yasağına eğitimcilerden destek
11 Aralık 2023 Pazartesi 08:43

Sınıf annesi yasağına eğitimcilerden destek

Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan ancak zaman zaman tartışmalara da konu olan "sınıf annesi" uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırıldı. Eğitimcilerden kaldırılan uygulamaya destek geldi.
Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan ancak zaman zaman tartışmalara da konu olan "sınıf annesi" uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırıldı. Eğitimcilerden kaldırılan uygulamaya destek geldi.
 
Sınıf annesi olarak görev yapan kişiler, çocuklara okula uyum sürecinde ve beslenme saati gibi zamanlarda yardımcı olurken öğretmenin yerine velilelerle de iletişime geçerek bir nevi sekreterlik görevi üstleniyordu.
 
Velilerden şikayetler geldi. Kimi sınıf annesinin farklı gerekçelerle para topladığı, kiminin ise derslere dahil olduğu ortaya çıktı.
 
Halihazırda mevzuatta dahi bulunmayan sınıf anneliğine karşı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti.
 
81 ilin valiliğine gönderilen yazıda, sınıf annesi ve benzeri adlar altındaki uygulamalara izin verilmemesi istendi.
 
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen ve Eğitim Bir- Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatta bulunmayan 'sınıf anneliği' uygulamasının kaldırılmasını eğitimciler olarak desteklediklerini söyledi.
 
"Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak birinci derecede öğretmenlerdir"
 
Memur-Sen ve Eğitim Bir- Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar
 
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yazıyla, okullarda resmiyette olmayan ama filli olarak uygulandığına şahit olduğumuz 'sınıf annesi' uygulamasını kaldırdığını söyleyen Acar, "Bu hususta il valilikleri de böyle durumlara mahal vermemesi konusunda bilgilendirildi. Sınıfı öğretmenin çocukların gelişimi açısından kontrol ettiğini, onların gelişimi açısından çaba harcadığı ve rehberlik ettiğini bilimsel geleceklerin şekillenmesi, bilgiyle donanma noktasında kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak birinci derecede öğretmenlerdir." dedi.
 
"Sınıf anneliği uygulamasının kaldırılmış olmasını destekliyoruz"
 
Acar, "Belli fikirlerin beyan edeceği platform vardır ama sınıf anneliği gibi alan ihlali anlamına gelebilecek bazı uygulamaların önüne geçilmesi yerinde olacağına kanaat getirmiş olmalı ki uygulama kaldırıldı. Zaman zaman alanda ifade ettiğimiz uygulamanın gerçekleşmiş olmasını sendika ve bir eğitimci olarak destekliyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Öğrenci Whatsapp gruplarının kapatılması veya kontrollü bir şekilde yürütülmesi daha yerinde olacaktır"
 
Acar, "Özellikle Kişisel Verileri Koruması anlamında ihlallerin yaşanması açısından önemli bir ihlal alanı olabileceğini düşündüğümüz 'Sınıf Whatsapp Grubu' ya da değişik adlardaki eğitim öğretime müdahale anlamına gelebilecek Whatsapp gruplarının da kapatılması veya kontrollü bir şekilde yürütülmesi daha yerinde olacaktır." diye belirtti.
 
"Hiçbir öğretmen kendi çocuğu gibi gördüğü bir öğrencisinin başına bir şey gelsin istemez"
 
Her çocuğun kendi ailesi açısından değerli ve önemli olduğunu söyleyen Acar, "Ama öğretmenlerimiz açısından yetiştirdiği nesillerin gelecekte daha güzel yerlerde olmasını sağlama açısından da en az anne- babalar kadar değerli olduğunu, kıymet verildiğini bilinmesini arzu ediyoruz. Okul yöneticilerine ve öğretmenlere velilerin güvenmesi gerekiyor. Çünkü hiçbir öğretmen kendi çocuğu gibi gördüğü bir öğrencisinin başına bir şey gelsin istemez. Çünkü onlar geleceği şekillendirecek olan gençlerimizi yetiştirmesinde önemli mimar vazifeleri gören birer mimarlardır." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA