• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopi’deki sivil toplum kuruluşları bir araya geldi
22 Ocak 2018 Pazartesi 08:53

Silopi’deki sivil toplum kuruluşları bir araya geldi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruşları düzenlenen programda bir araya gelerek, ilçenin sorunlarının çözümü hakkında...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruşları düzenlenen programda bir araya gelerek, ilçenin sorunlarının çözümü hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Silopi'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Görümlü yolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde bir araya gelerek, ilçenin sorunların çözümüne ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Özdemir, amaçlarının Silopi'deki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek olduğunu söyledi. Özdemir, "Memleketinizin sizin için ne yapacağını değil, sizin memleket için ne yapacağınızı düşünmenizin zamanıdır. Derneklerin kuruluş amacı sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, sosyal kültürel sanat, spor, eğitim ve öğretimde daha faydalı projeler yapmak ve bu konuda çalışma yapan kişi kurum ve kuruluşlara destek vermek amacıyla kurulmuşlardır. Dernekler insanların demokratik sesi olmalı, çokluğun sesi doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde iyi güzel ve başarılı çalışmalar yapmaktır. Bölge insanlarımızın huzuru Mutluluğu, çalışma arzuları maddi ve manevi, sorunlarına en pratik, en uyumlu, en haklı, en demokratik şekilde çözüm arayacak yaşlıların, yalnızların, mazlumların, masumların, haklıların yanında olacak tüm insanlarımızı eşit görecek çalışmalarında, doğruluğun, haklılığın, dışına asla çıkmayacak, güzel olan her şeyin yanında olmaktır. İlçemizin sorunlarını sıkıntılarını bir bütün olarak ele alacak ve bu sorunların çözümü için yasal ve kanunlar çerçevesinde çözmeye çalışmaktır. Birlik ve beraberlik her şeyin ilacıdır. Sivil toplum kuruluşlarının tek amacı birlik ve beraberlik çatısı altında dayanışmadır. Birlik ve beraberlikle çözülemeyecek hiçbir konu ve aşılamayacak hiçbir engel yoktur. Bu tür kuruluşlar bizim için çok önemlidir. Bu kuruluşlar, insanlar arasında birlik ve beraberliğin köprüsüdür. Bu anlamada Silopi'deki sivil toplum kuruluşları ilçenin genel sorunları ve çözümleri için bir araya geldiler. Yapılan istişarelerden Silopi için ortak bir platform oluşturulması çıktı. Bunun için önümüzdeki günlerde daha geniş bir kapsamlı olacak şekilde yine toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılara Silopi'de bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarını davet edeceğiz. Yaptığımız bir ilk görüşme çok olumlu geçti" dedi.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA