• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopide yaz Kuran kursu mezunları ödüllendirildi
03 Eylül 2022 Cumartesi 09:00

Silopi'de yaz Kur'an kursu mezunları ödüllendirildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Müftülüğünce düzenlenen yaz Kur'an kursu kapanış programında mezun olan çocuklar ödüllendirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl yurt genelinde İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde 27 Haziran-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslarda, milyonlarca çocuk Kur'an'la buluşarak dini bilgiler öğrendi.
 
Silopi'de, milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği yaz Kur'an kursları "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.
 
Gayret Cami, Nur Cami, Yeşiltepe Cami, Hz. Süleyman Cami ve Çarşı Cami, yaz Kur'an kursu hocaları tarafından mezun öğrencilere yönelik kapanış programı düzenlendi.
 
Çarşı Camii'de düzenlenen etkinlikte cemaatle ikindi namazı kılındıktan sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Mezun öğrencilerin seslendirdiği ilahilerin ardından, camiler arası düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrencilere ödülleri takdim edildi.
 
İlçe Müftüsü Dr. Ahmet Gezer yaptığı konuşmada; "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyasını değiştirirken bize bıraktığı iki emanetten biri Kur'an-ı Kerim. Müslüman olarak kendini tanımlayan her insanın sımsıkı sarılması gereken kaynak kitap o. İşte bu emanet ile bağlarımızın kuvvetli olması için, elbette ki çocuklukta atılan adımlar önemli. Bu konuda yaz Kur'an kurslarımızın önemi büyüktür. Gayret sarf ederek mezun olan evlatlarımızı tebrik ediyorum.” dedi
 
Programı organize eden Nur Camisi İmam Hatibi Cemal Sansur; "Öğrencilerimiz Kur'an kursu bitiminden sonra moral bulsun diye onlara hoş bir ortam hazırladık. 5 camide eğitim gören öğrencilerimizi Çarşı merkezinden takkeleri ile yürüterek büyük camimize getirdik. Burada ilahiler ve Kur'an-ı Kerimler okundu, dualar edildi. Duyarlı esnaflarımızın katkılarıyla düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrencilerimize de kitap hediye ettik. Bu kapsamda desteklerini esirgemeyen ilçe müftümüze şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
 
Kur'an'a geçtiği için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten öğrencilerden Muhammed Yılmaz, hocalarına verdiği emeklerden ötürü teşekkür etti.
 
İsmail Atik ise yaz Kur'an kursuna katıldığı için çok mutlu olduğunu, çeşitli etkinler yapılmasından ötürü memnun olduğunu ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA