• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopi’de yaya geçitlerinde “kırmızı çizgi” etkinliği
31 Mart 2021 Çarşamba 10:39

Silopi’de yaya geçitlerinde “kırmızı çizgi” etkinliği

İçişleri Bakanlığınca yaya güvenliğini sağlamak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen “Yaya Önceliği Kırımızı Çizgimizdir” etkinliği, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kaymakam Can Kazım Kuruca ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ile ilçe Jandarma Trafik ekiplerince Dörtyol mevkiinde “Yaya Önceliği Kırımızı Çizgimizdir” etkinliği düzenlendi.
 
Etkinliğe, Silopi Kaymakamı Can Kazım ile eşi Eda Kuruca ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Kuruca, öğrencilere kırmızı düdük ve hediyeler vererek yaya geçidini kırmızıya boyadı.
 
Burada bir grup öğrenci, ellerinde "Yayalar kırmızı çizgimiz", "Yayayım bu yolda ben de varım" dövizleri taşıyarak sürücülere el broşürü dağıtarak farkındalık çalışması yaptı.
 
Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Kuruca, yayaların kırmızı çizgi olduğunu belirterek, “Pandemi kurallarını göz önünde bulundurarak, yayalar kırmızı çizgimizdir diyerek yaya geçidini kırmızıya boyadık. Bundan sonraki süreçte bundan önce olduğu gibi 2020-2030 yılları içerisinde Bakanlığımızın hazırladığı plan çerçevesinde bugünkü rakamlarda yüzde 50 daha düşürmeyi planlıyoruz. 2050 yılı için genel hedef BM ve DSÖ örgütünün çizdiği hedef çerçevesinde sıfır can kaybı olacak inşallah. Bunu da hep birlikte göreceğimizi inanıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA