• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopide Siyer-i Nebi sınavı heyecanı
12 Haziran 2022 Pazar 10:50

Silopi'de Siyer-i Nebi sınavı heyecanı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde liseli ve ortaokullu öğrencilere yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi sınavı, yoğun katılımla gerçekleşirken, öğrenciler Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenerek kazandıklarını söyledi.
AGD tarafından düzenlenen liseli ve ortaokullu öğrencilere yönelik gerçekleşen Siyer-i Nebi yarışması bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Silopi'de 400 öğrencinin başvuru yaptığı sınavda öğrenciler birinci olmak için yarıştı.
 
Sınava katılan öğrencilerden Muhammed Sezgin, " Çok şükür siyer sınavını bitirdik. Amacımız Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup hayatımıza tatbik etmektir. 400 öğrenci ile bu heyecanı yaşadık, hakkımızda hayırlısı olsun" dedi
 
Anadolu Gençlik Derneği Silopi Temsilcisi Aşkın Öztürk
 
Anadolu Gençlik Derneği Silopi Temsilcisi Aşkın Öztürk, "Türkiye genelinde olduğu gibi Silopi ilçemizde de 400 kişinin başvurduğu Siyer-i Nebi sınavımızı gerçekleştirdik. Kaybedeni olmayan yarışmada lise ve ortaokul düzeyinde öğrencilerimiz Önderimiz Hazreti Muhammed'in hayatını okumuş oldukları siyer kitaplarından öğrendiler. İnsanlığın çıkmaza girdiği, gençliğin manevi boşlukta olduğubu dönemde temel hedefimiz peygamberimizin hayatını okuyup, anlayıp hayatına tatbik etmesidir. Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar düsturu ile yaratılış gayesini bilen ahlaki ve manevi değerler etrafında birleşmiş, ailesine, toplumuna, ülkesine ve yaratıcısına karşı sorumluluğunun farkında bir gençlik inşa etmeye gayret ediyoruz. Yarışmada emeği geçen teşkilat mensubu arkadaşlarımıza, sınavın gerçekleşmesinde kolaylık sağlayan okul müdürlüklerimize ve öğretmenlerimize, yarışmaya katılan kıymetli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA