• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopide imam hatip lisesinde matematik seferberliği
03 Ocak 2023 Salı 08:19

Silopi'de imam hatip lisesinde matematik seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığınca başlatılan matematik seferberliği kapsamında Silopi Anadolu Erkek İmam Lisesinde matematik sınıfı açıldı.
Millî Eğitim Bakanlığınca başlatılan matematik seferberliği kapsamında Silopi Anadolu Erkek İmam Lisesinde matematik sınıfı açıldı.
 
MEB'in 'Matematik seferberliği' kararının ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde matematik sınıfı açıldı.
 
Silopi Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, bu uygulamayla matematik dersini sevdirmeyi planladıklarını söyledi.
 
Öğretmenlerin danışmanlığında, akran eğitimiyle matematik beceri düzeyi düşük olan öğrencilerin düzeylerini yukarı çekmek istediklerini belirten Yıldırım, matematik sınıfında mangala turnuvası, satranç turnuvası ve sudoku yarışması gibi etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.
 
Bu uygulama sayesinde öğrencilerin matematiğe karşı olumsuz bakış açılarını değiştirdiklerini belirten Yıldırım, bu çalışmalarının her yıl güncellenerek devam edeceğini söyledi.
 
Yıldırım, "Okulumuzda 'matematik sokağı' oluşturarak okul panolarını matematik içerikleriyle donattık. Yaptığımız bu çalışmaların öğrencilerin motivasyonunu yükselttiği ve matematik dersinde başarı düzeylerini arttırdığı gözlemlenmiştir. Hedefimiz, yaptığımız bu çalışmanın her yıl güncellenerek devam etmesi ve daha fazla öğrenciye ulaşmasıdır." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA