• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopi’de engelli ve yaşlılara evde kimlik kartı hizmeti
01 Şubat 2024 Perşembe 08:45

Silopi’de engelli ve yaşlılara evde kimlik kartı hizmeti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Nüfus Müdürlüğü tarafından mobil hizmet dönemi başlatıldı.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Nüfus Müdürlüğü tarafından mobil hizmet dönemi başlatıldı.
 
Silopi Nüfus Müdürlüğü tarafından hizmet vermeye başlayan gezici kayıt terminal çalışması, engelli, yatalak ve yaşlı hastalara yönelik hizmet vermeye başladı.
 
Nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların kendileri ya da yakınlarının ilçe nüfus müdürlüğüne başvuru yapmaları halinde başvuruları, ekiplerce evlerde alınıyor.
 
Mobil sistem sayesinde ilçe merkezi, belde, köy ve mezralara giden ekipler, parmak izi işlemlerini ve gerekli kayıt işlemlerini ikametgâh adreslerinde sisteme işliyor. Ardından gerekli tüm işlemler nüfus müdürlüğü ekiplerince tamamlandıktan sonra kimliklerin sahiplerine teslim işlemleri başlatılıyor.
 
Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi ilçe Nüfus Müdürü Yusuf Yılmaz, “Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğümüzün vatandaşın hizmetine sunmuş olduğu gezici kayıt terminal sistemi ile nüfusa gelemeyecek şekilde yatalak hasta ve engelli olan vatandaşlarımızın kimliklerini çıkartıp kendilerine ulaşmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.
 
Yürüme engelli Halime Onuk’un oğlu Cemal Onuk, “Annemin kimliğini çıkartmak istiyorduk. Eski kimliği vardı. Nüfus müdürlüğüne dilekçe verdik. Buraya gelip yardımcı oldular. Annemim kimliğini burada çıkarttılar” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA