• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopide çevre dostu öğrenciler geri dönüşüm bilinciyle yetişiyor
09 Haziran 2022 Perşembe 10:45

Silopi'de çevre dostu öğrenciler geri dönüşüm bilinciyle yetişiyor

Silopi'de bir ilkokulda öğrenciler, sıfır atık projesi kapsamında sınıf ve bahçelerde kurulan atık kurularıyla, plastik, kâğıt ve evsel atıklar geri dönüşüme kazandırıyor.
Silopi Koç İlkokulunca başlatılan sıfır atık projesi kapsamında sınıflar, kütüphane, kantin, konferans salonu ve okul bahçesinde plastik kâğıt ve evsel atık kutuları oluşturdu.
 
Çevre dostu okulda geri dönüşüm bilinciyle yetiştirilen öğrencilerin aileleri de projeye dâhil edildi. Öğrenciler evlerindeki atıkları okula getirerek çevreye ve okul bütçesine katkı sağlıyor. İlk etapta 30 Hazirana kadar en az 30 ton atık kâğıt ve 1 ton plastik atık geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda kermesli proje tanıtım etkinliği düzenlendi.
 
Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen ve öğrenci velileri katıldı. Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte projenin amaç ve hedefleri aktarıldı. Ardından İlçe Milli Eğiti Müdürü Murat Bilen öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti.
 
Koç İlkokulu Müdürü Ömer Değer, "Bu projemizde odak noktası olarak öğrencilerimizi seçerek eğitim verdik. Bilişim ağı üzerinden verilen atık eğitimlerine katıldık, sertifikalarımızı aldık. Okulumuzun altyapısını oluşturduk. Sınıflar, konferans salonu, kantin öğretmenler odası ve okul bahçesi için gereken ekipmanları temin ettik. Her sınıfımıza plastik ve kâğıt kutuları bıraktık. Bahçemizde 'çöpe atma basket at' pankartlı basket potalarımızla öğrencilerimizi sürekli teşvik ediyoruz. Ailelerimizi de bu işe katmak için her öğrenci evlerindeki pet ve çöpleri okula getirerek okullarına katkı sağlamış olacak. İlk etapta 30 Hazirana kadar en az 30 ton atık kâğıt 1 ton plastik atık geri dönüşüme kazandırmak hedefimizdir. Daha sonraki süreçte bu katkı artacaktır. Bu şekilde topladığımız her 1 ton atık kâğıdın çevreye katkısı 17 yetişkin ağacı kurtarmak oluyor. Bir plastiğin doğada 100-300 yıl arasında kaybolduğu düşündüğümüzde bir ton plastik atığın doğaya ne kadar faydasının dokunduğu malumunuzdur" diye konuştu.
 
Öğrencilerden Muhammed İnceses, sıfır atık projesinde atık avcısı olduğunu belirterek çevreye verdiği katkıdan mutu olduğunu söyledi.
 
Bayrak Mutlucan ise, bahçede ve evdeki atıkları okula getirerek atık potasına attıklarını söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1075 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA